Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dualar, günlük, hayatimizda, lazim, olacak

Günlük Hayatimizda Lazim Olacak Dualar

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Günlük Hayatimizda Lazim Olacak Dualar

Günlük hayatımızda lazım olacak dualar

Ezan Duası
"Allahumme Rabbe hazihi'd-da'veti't-tammeh Vesselatil kâimeti ati Muhammedenil vesilete vel fazilete ved-dereceter-refîate vebashu makamen Mahmudenillezi veadteh İnneke lâ tühlifü'l-mîâd

İftar Duası

"Allâhumme leke sumtu ve bike âmentu ve aleyke tevekkeltu ve alâ rızkıke eftartu veli savmi ğadin neveytu fağfir limâ kaddemtu vemâ ahhertu"

Anlamı

"Allah'ım! Senin için oruç tuttum, sana inandım, sana dayandım, Senin verdiğin rızıkla orucumu açtım Yarının orucuna da niyet ettim, benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla"

Lavoboya girerken okunacak dua

Bismillâh Allahümme innî eûzü bike mine'l-hubsi ve'l-habâis

Elhamdü lillâhillezî ezhebe anni'l-ezâ ve âfânî

Bismillâh Allah'ım, hususi ve umumi bütün kötülükleri bünyesinde toplayan habislerden sana sığınırım

Lavobodan çıkarken okunacak dua

Elhamdü lillâhillezî ezhebe anni'l-ezâ ve âfânî

Anlamı

Bana rahatsızlık veren şeyleri giderip, sıhhat ve afiyet hibe eden Allah'a hamd olsun

Aksırınca okunacak dua

Sizden biriniz aksırınca;

"Elhamdülillah"
"Allah'a hamdolsun" desin
(Bunu işiten) kardeşi veya arkadaşı;

"Yerhamükâllah"
"Allah'ın rahmeti üzerine olsun" desin

O da;
"Yehdikümullahü ve yuslihu bâleküm"
"Allah size hidayet etsin (hidayette dâim kılsın) ve halinizi ıslah eylesin" desin

Yeni Elbise Giyerken Okunan Duâ

Elhamdülillâhillezî kesâni mâ üvâriye bihi avretî ve etecemmelü bihi fî hayâtî"

"Avret yerimi örtecek elbiseyi bana ihsan eden ve giyindiğimde beni güzelleştiren Rabbime hamd olsun"

Elbise giyip çıkarırken "Bismillâhillezî lâ ilâhe illâ hüve" (Kendisinden başka hiç bir ibadet edilecek ilâh olmayan Allah'ın adıyla) demelidir Bir insan elbiselerini giyip çıkarırken "Bismillâh" demesi manen bir perdedir Odalarımızda bizimle beraber olan melekleri unutmayalım "Bismillâh" gözle göremediğimiz manevi varlıklar olan meleklere ve cinlere perdedir

Su İçildiğinde Okunacak Dua

Su içerken önce "Bismillâh" demeli, suyu üç yudumda içmeli, su bitince şu duâ okunmalıdır:

"Elhamdü'lillâhil'lezî sekânâ azben fürâten birahmetihî, ve lem yec'alhü milhan ücâcen bizünûbinâ"

"Şefkat ve merhametiyle bize tatlı ve lezzetli su içiren, işlediğimiz günahlar sebebiyle suyumuzu acılaştırıp, tuzlu kılmayan Rabbimize hamd olsun!"

Ve hayatta her zaman şükretmeyi bilmeliyiz Bolca Şükür ve Tevbedir bizi Allah'ın rızasına ulaştıracak bunuda unutmamalıyız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com