![]() |
Gönül Ki Güle Hasret... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gönül Ki Güle Hasret...GÖNÜL Kİ GÜLE HASRET ![]() ![]() ![]() Hatırımıza düştün hatırına düşür bizi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönlüm ki Güle hasret… Üçüncü halin imkansızlığında… Ve kozanın amansız yırtılışında… Cevher Güle düştü, mıknatıs bana, güzellik Güle, sevgi bana… Güzeller güzelleri severmiş ve sadıklar sadıkları… Güzelliğimi arttır benim Gülüm, ve arındır ayrık güzelliklerden sevgilerimi… Senden yüzüne bakma lezzetini isterim ve titrerim vefadan sonra ayrılığına düşme dehşetiyle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönül ki Güle hasret… Güzellik kendisine sıfat değil ad olan… Gül olmayınca bahçeler berbad olan… Bakışındandır başlangıcı bütün hadiselerin; ve en büyük yangın aşkının bir kıvılcımından… Dönüyorsa gökler bir yüzük halkasınca, ve dönmedeyse içinde ne varsa, kaşındandır yüzüğün, inci tanesi kaşından… İyi hal de hatırlatıyor seni bize, kötü hal de; korktuğumuzda da sevgin var içimizde, umduğumuzda da… Gözyaşlarımız gözbebeklerimizi boğazlıyor sensiz, duru şaraplar içinde zehirler yutuyoruz… Gökkuşaklarını toprağa gömenler de, nurunu ağızlarında söndürmek isteyenler de senden öte sınavlarda değiller aslında ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönül ki kana boyandı, ve Gülün aşkına yandı… Aşk, bir Gülün adıydı… İmdat ki seven unuttu, vefa yine sevgiliye düştü! ![]() ![]() ![]() ![]() İskender Pala |
![]() |
![]() |
|