Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
yuhanna

Yuhanna

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yuhanna

Tanrısal Söz

1 Başlangıçta Söz vardı Söz Tanrı'yla birlikteydi ve Söz Tanrı'ydı
2 Başlangıçta O, Tanrı'yla birlikteydi
3 Her şey O'nun aracılığıyla var oldu, var olan hiçbir şey O'nsuz olmadı
4 Yaşam O'ndaydı ve yaşam insanların ışığıydı
5 Işık karanlıkta parlar Karanlık onu alt edemedi
6 Tanrı'nın gönderdiği Yahya adlı bir adam ortaya çıktı
7 Tanıklık amacıyla, ışığa tanıklık etsin ve herkes onun aracılığıyla iman etsin diye geldi
8 Kendisi ışık değildi, ama ışığa tanıklık etmeye geldi
9 Dünyaya gelen, her insanı aydınlatan gerçek ışık vardı
10 O, dünyadaydı, dünya O'nun aracılığıyla var oldu, ama dünya O'nu tanımadı
11 Kendi yurduna geldi, ama kendi halkı O'nu kabul etmedi
12 Kendisini kabul edip adına iman edenlerin hepsine Tanrı'nın çocukları olma hakkını verdi
13 Onlar ne kandan, ne beden ne de insan isteğinden doğdular; tersine, Tanrı'dan doğdular
14 Söz, insan olup aramızda yaşadı O'nun yüceliğini -Baba'dan gelen, lütuf ve gerçekle dolu biricik Oğul'un yüceliğini- gördük
15 Yahya O'na tanıklık etti Yüksek sesle şöyle dedi: ‹‹ ‹Benden sonra gelen benden üstündür Çünkü O benden önce vardı› diye sözünü ettiğim kişi budur››
16 Nitekim hepimiz O'nun doluluğundan lütuf üzerine lütuf aldık
17 Kutsal Yasa Musa aracılığıyla verildi, ama lütuf ve gerçek İsa Mesih aracılığıyla geldi
18 Tanrı'yı hiçbir zaman hiç kimse görmedi Baba'nın bağrında bulunan ve Tanrı olan biricik Oğul O'nu tanıttı
Yahya'nın Ortaya Çıkışı

19-20 Yahudi yetkililer Yahya'ya, ‹‹Sen kimsin?›› diye sormak üzere Yeruşalim'den kâhinlerle Levililer'i gönderdikleri zaman Yahya'nın tanıklığı şöyle oldu -açıkça konuştu, inkâr etmedi- ‹‹Ben Mesih değilim›› diye açıkça konuştu
21 Onlar da kendisine, ‹‹Öyleyse sen kimsin? İlyas mısın?›› diye sordular O da, ‹‹Değilim›› dedi ‹‹Sen beklediğimiz peygamber misin?›› sorusuna, ‹‹Hayır›› yanıtını verdi
22 Bu kez, ‹‹Kim olduğunu söyle de bizi gönderenlere bir yanıt verelim›› dediler ‹‹Kendin için ne diyorsun?››
23 Yahya, ‹‹Peygamber Yeşaya'nın dediği gibi, ‹Rab'bin yolunu düzleyin› diye çölde haykıranın sesiyim ben›› dedi
24-25 Yahya'ya gönderilen bazı Ferisiler ona, ‹‹Sen Mesih, İlyas ya da beklediğimiz peygamber değilsen, niye vaftiz ediyorsun?›› diye sordular
26 Yahya onlara şöyle yanıt verdi: ‹‹Ben suyla vaftiz ediyorum, ama aranızda tanımadığınız biri duruyor
27 Benden sonra gelen O'dur Ben O'nun çarığının bağını çözmeye bile layık değilim››
28 Bütün bunlar Şeria Irmağı'nın ötesinde bulunan Beytanya'da, Yahya'nın vaftiz ettiği yerde oldu
Tanrı Kuzusu

29 Yahya ertesi gün İsa'nın kendisine doğru geldiğini görünce şöyle dedi: ‹‹İşte, dünyanın günahını ortadan kaldıran Tanrı Kuzusu!
30 Kendisi için, ‹Benden sonra biri geliyor, O benden üstündür Çünkü O benden önce vardı› dediğim kişi işte budur
31 Ben O'nu tanımıyordum, ama İsrail'in O'nu tanıması için ben suyla vaftiz ederek geldim››
32 Yahya tanıklığını şöyle sürdürdü: ‹‹Ruh'un güvercin gibi gökten indiğini, O'nun üzerinde durduğunu gördüm
33 Ben O'nu tanımıyordum Ama suyla vaftiz etmek için beni gönderen, ‹Ruh'un kimin üzerine inip durduğunu görürsen, Kutsal Ruh'la vaftiz eden O'dur› dedi
34 Ben de gördüm ve ‹Tanrı'nın Oğlu budur› diye tanıklık ettim››
İsa'nın İlk Öğrencileri

35 Ertesi gün Yahya yine öğrencilerinden ikisiyle birlikteydi
36 Oradan geçen İsa'ya bakarak, ‹‹İşte Tanrı Kuzusu!›› dedi
37 Onun söylediklerini duyan iki öğrenci İsa'nın ardından gitti
38 İsa arkasına dönüp ardından geldiklerini görünce, ‹‹Ne arıyorsunuz?›› diye sordu Onlar da, ‹‹Rabbî, nerede oturuyorsun?›› dediler Rabbî, öğretmenim anlamına gelir
39 İsa, ‹‹Gelin, görün›› dedi Gidip O'nun nerede oturduğunu gördüler ve o gün O'nunla kaldılar Saat dört sularıydı
40 Yahya'yı işitip İsa'nın ardından giden iki kişiden biri Simun Petrus'un kardeşi Andreas'tı
41 Andreas önce kendi kardeşi Simun'u bularak ona, ‹‹Biz Mesih'i bulduk›› dedi Mesih, meshedilmiş anlamına gelir
42 Andreas kardeşini İsa'ya götürdü İsa ona baktı, ‹‹Sen Yuhanna'nın oğlu Simun'sun Kefas diye çağrılacaksın›› dedi Kefas, kaya anlamına gelir
43 Ertesi gün İsa, Celile'ye gitmeye karar verdi Filipus'u bulup ona, ‹‹Ardımdan gel›› dedi
44 Filipus da Andreas ile Petrus'un kenti olan Beytsayda'dandı
45 Filipus, Natanel'i bularak ona, ‹‹Musa'nın Kutsal Yasa'da hakkında yazdığı, peygamberlerin de sözünü ettiği kişiyi, Yusuf oğlu Nasıralı İsa'yı bulduk›› dedi
46 Natanel Filipus'a, ‹‹Nasıra'dan iyi bir şey çıkabilir mi?›› diye sordu Filipus, ‹‹Gel de gör›› dedi
47 İsa, Natanel'in kendisine doğru geldiğini görünce onun için, ‹‹İşte, içinde hile olmayan gerçek bir İsrailli!›› dedi
48 Natanel, ‹‹Beni nereden tanıyorsun?›› diye sordu İsa, ‹‹Filipus çağırmadan önce seni incir ağacının altında gördüm›› yanıtını verdi
49 Natanel, ‹‹Rabbî, sen Tanrı'nın Oğlu'sun, sen İsrail'in Kralı'sın!›› dedi
50 İsa ona dedi ki, ‹‹Seni incir ağacının altında gördüğümü söylediğim için mi inanıyorsun? Bunlardan daha büyük şeyler göreceksin››
51 Sonra da, ‹‹Size doğrusunu söyleyeyim, göğün açıldığını, Tanrı meleklerinin İnsanoğlu üzerinde yükselip indiklerini göreceksiniz›› dedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com