Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bedeli, imanın

İmanın Bedeli Ne?

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İmanın Bedeli Ne?

İmanın Bedeli Ne?

O Kutlu Elçi insanları Allah'a imana ve kulluğa davet ederken, karşılığında dünyalık bir menfaat, rahat bir gelecek vaat etmiyordu Hiç kimseye Aksine, O'na iman edenler, O'nun yoluna baş koyanlar, akla gelebilecek her türlü ızdırabı , horlanmayı, hatta öldürülmeyi göze almalıydılar, alıyorlardı

Gecenin yarısına doğru sessizce kafileden ayrılanlar oldu Hepsi aynı yöne doğru, kimseye hissettirmeden süzülüp gittiler

Kafile Medine'den gelmişti Beşyüz civarında insan Aralarından sadece yetmiş kadarı müslüman Onların da bir kısmı Allah'ın son elçisini ilk kez görecek Heyecanlı, coşkulu

Önceden aralarında anlaşmışlardı Kafiledekilere hissettirmeden gece yarısına doğru Mina yakınlarındaki Akabe'de buluşacaklardı

Gecenin sessizliğinde, adeta çölün kumlarını incitmeden, yumuşak adımlarla Akabe'de toplanan yetmiş kadar Medine'li müslüman , şimdi heyecanla bekliyordu O gelecekti O kutlu elçi

Biraz sonra Allah Rasulü sav, amcası Abbas ra ile oradaydı Kalpler titredi, selamlaşıldı ve konuşuldu, anlaşıldı, büyük sözler verildi

İkinci Akabe Biatı diye isimlendirilen bu buluşma, hicretten üç ay kadar önce büyük bir gizlilik içinde yapılıyordu Peygamber sav Efendimiz ile Medineli müslümanlar arasında, İslâm'ın geleceği için dönüm noktası sayılabilecek bir sözleşme gerçekleşiyordu

Sıra ellerini uzatıp Efendimiz'e biat etmeye gelmişti Hicretten sonra Ensar ismini alacak olan Medineli müslümanların sözcüleri şöyle dedi:

- Ey Allah'ın Rasulü ! Bizden, kendin için ve Rabbin için istediğin sözü al

Rasulullah sav şöyle cevap verdi:

- Rabbim için O'na hiçbir şeyi ortak koşmadan ibadet etmenizi; kendim için de beni ve ashabımı barındırmanızı, bize yardımcı olmanızı, mallarınızı ve canlarınızı koruduğunuz şeylerden beni ve ashabımı da korumanızı istiyorum

Sözcüler sordular:

- Peki, bunu yaparsak bize ne var?

Allah Rasulü buyurdular ki:

- Allah'ın rızası ve cennet var

Bunun üzerine Medineli müslümanlar dediler ki:

- Ne kazançlı bir alışveriş bu! Biz bundan ne cayarız, ne de vazgeçmek isteriz

ALINTI-akrep1

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com