![]() |
İmanın Bedeli Ne? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İmanın Bedeli Ne?İmanın Bedeli Ne? O Kutlu Elçi insanları Allah'a imana ve kulluğa davet ederken, karşılığında dünyalık bir menfaat, rahat bir gelecek vaat etmiyordu ![]() ![]() ![]() Gecenin yarısına doğru sessizce kafileden ayrılanlar oldu ![]() ![]() Kafile Medine'den gelmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önceden aralarında anlaşmışlardı ![]() ![]() Gecenin sessizliğinde, adeta çölün kumlarını incitmeden, yumuşak adımlarla Akabe'de toplanan yetmiş kadar Medine'li müslüman , şimdi heyecanla bekliyordu ![]() ![]() ![]() Biraz sonra Allah Rasulü s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İkinci Akabe Biatı diye isimlendirilen bu buluşma, hicretten üç ay kadar önce büyük bir gizlilik içinde yapılıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıra ellerini uzatıp Efendimiz'e biat etmeye gelmişti ![]() - Ey Allah'ın Rasulü ! Bizden, kendin için ve Rabbin için istediğin sözü al ![]() Rasulullah s ![]() ![]() ![]() - Rabbim için O'na hiçbir şeyi ortak koşmadan ibadet etmenizi; kendim için de beni ve ashabımı barındırmanızı, bize yardımcı olmanızı, mallarınızı ve canlarınızı koruduğunuz şeylerden beni ve ashabımı da korumanızı istiyorum ![]() Sözcüler sordular: - Peki, bunu yaparsak bize ne var? Allah Rasulü buyurdular ki: - Allah'ın rızası ve cennet var ![]() Bunun üzerine Medineli müslümanlar dediler ki: - Ne kazançlı bir alışveriş bu! Biz bundan ne cayarız, ne de vazgeçmek isteriz ![]() ALINTI-akrep1 |
![]() |
![]() |
|