![]() |
İnsanlar 4 Kelime İle Aldanmistir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İnsanlar 4 Kelime İle AldanmistirInsanlar 4 kelime ile aldanmistir İbn-u Atâullah İskenderî'den naklen Ebu Muhammed Eş-Şa'ranî: " Tüm insanlar dört kelime ile aldanmıştır: EĞER Birisi, eğer zengin olsaydım ibadet ederdim der, Diğeri, eğer fakir olsaydım ibadet ederdim der, Öbürü, eğer genç olsaydım ibadet ederdim der, Başkası, eğer ihtiyar olsam ibadet edeceğim der ![]() İşte dilin bir fenalığı budur ![]() NEDEN İlim oku! Neden okuyayım? Sus! Neden susayım? Konuş! Neden konuşayım? Nedenle beden tembel olur, nedeni bırak! NASIL İbadet et! Nasıl edeceğim? Çalış! Nasıl çalışacağım? ![]() KEŞKE Keşke ben zengin olsaydım, hacca giderdim ![]() ![]() Keşke ölseydim, suç işlemeseydim ![]() ![]() Bunlar hep dil illetidir ![]() ![]() İstikamet yolundan insanı çeviren sebeplerdir ![]() Bunların tedavisi iki edebledir: 1- Ahireti dünyadan daha fazla tercih etmekle, tembellik zincirlerini koparmak ve kalbî zikretmek, 2- İşi zamanında yapmak, ertelememektir ![]() ![]() "Allah'a iman eden,salih amel işleyen ve : "Gerçekten ben müslümanlardanım"" diyenden daha güzel sözlü kimdir?"( Fussilet-33 ) Not: Daha önce verildimi bilmiyorum ama tekrar tekrar okunmasında fayda vardır diye düşündüm ![]() ALINTI-akrep1 |
![]() |
![]() |
|