![]() |
Davulcunun İsyanı / Ramazan Manileri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Davulcunun İsyanı / Ramazan ManileriDün başladı ramazan ne oluyor müslüman Ne ar kalmış gençlerde ne de azıcık iman Nerde görse yarini sanki azmış bir eşek Utanmasa dolmuşa serecek yatak döşek Cahile lafım yok da bilene ne demeli Gözleri görüyorken kalpleri de görmeli Sokakları ülkemin sanki ecnebi yunan Bırak göğsü açanı beli tezgâha sunan Cahilin alâmeti isyanda cesarettir Ahlakta mahkumiyet en büyük esarettir Ne his kaldı gönülde ne de iman neşesi Her sokağı ülkemin efes tuborg şişesi Milletin çekirdeği özü ailesidir Lafı değil kişinin işi ainesidir Anneye bak kızına hicâb giydiremiyor Beybabalar oğlunu eve girdiremiyor Annenin evladının her sözünü yapması Kendi doğurduğunun cariyesi olması Kıyamet alameti benim söylediklerim Bu günü gördüm ise kıyameti beklerim Her cümlenin sonunda küfür aldı başını Utanırım sormaya küfredenin yaşını Milletim dönsün diye terkettim ben işimi Rabbimden bekliyorum en güzel bahşişimi Kimin nesli bu millet yoksa internetin mi Yahut tele-kanalizasyon illetinin mi Sesini çıkarmazsan bugün eleştirmezsen Yarın çok geç olacak sözü birleştirmezsen Evlilik kölelikmiş bekarlık da sultanlık Sonudur bekarlığın kaçınılmaz buhranlık Artislik olsun diye söylüyorum sanmayın Tek derdim odun gibi cehennemde yanmayın Gözlerim kan çanağı oluyor hep duygudan Derdim uyandırmaktır milletimi uykudan Sözüm aza değildir azmış cahil çokluğa Cenneti hiçe satan namusu da tokluğa Dertgahiyim sözümü söyleyip de durayım Sen davul ol ben tokmak kas kafana vurayım Recep Üçüncü Ramazanrehberi |
![]() |
![]() |
|