![]() |
Tevbe Yeniden Doğmaktir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tevbe Yeniden DoğmaktirTevbe Yeniden Doğmaktir “O, kullarının tevbesini kabul eden, kötülükleri bağışlayan ve yaptıklarınızı bilendir ![]() (Şura, 25) Hz ![]() ![]() ![]() ![]() “Günahından tövbe eden kimse, hiç günah işlememiş gibidir ![]() Yani insan, anasından doğduğu zaman, nasıl günahsız ve tertemiz olarak dünyaya geliyorsa, günahından tövbe eden kimse de anasından yeni doğup, günahsız ve tertemiz dünyaya gelmiş gibi olur ![]() Allah-u Zülcelâl çok merhametlidir ![]() Bizlere çok büyük bir nimet olarak tövbe kapısını açmıştır ![]() Tabi, insanın tövbe ettikten sonra da, sözünde durması lazımdır ![]() Bizden öncekilerin sözleri hakikaten çok kıymetli sözlerdir ![]() Mesela; Bir adam, bir gün pazara gidip bir Hıristiyan köle satın alır ve İslam Dini'nin güzelliğini köleye anlatır ![]() Köle kelime-i şehadet getirerek Müslüman olur ![]() Sonra, hesap yapabilmesi için köleye rakamları öğretmeye çalışır ![]() Adam bir (1) dediği zaman köle de bir (1) der ![]() Adam iki (2) dediği zaman, köle: “Hayır iki (2) diyemem, ben Allah'a söz verdim ![]() Çünkü ben bir olan Allah'a secde ediyorum” diye karşılık verir ![]() Kölenin efendisi de, köleyi Allah için azad eder ![]() İşte onların Allah'a bağlılıkları böyleydi ![]() İnsan Allah-u Zülcelâl'e karşı vermiş olduğu sözde durması lazımdır ![]() Evet, Allah-u Zülcelâl çok merhamet sahibidir ![]() Allah'ın merhameti neredeyse o tarafa meyilli olalım ![]() alıntı-akrep1 |
![]() |
![]() |
|