![]() |
Sizin Taptiklariniz Benim Ayagimin Altindadir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sizin Taptiklariniz Benim Ayagimin AltindadirSizin Taptiklariniz Benim Ayagimin Altindadir Zamanının büyüklerinden Muhyiddini Arabî [k ![]() Bu söz üzerine zamanın uleması Muhyiddin Arabinin [Allah benim ayağımın altındadır] dediğine hükmederek küfrüne; kail oldular ve idamına hükmettiler ![]() Kabrini bile belli bir yere değil bir dağa yaptılar ![]() Aradan çok uzun yıllar geçti ![]() ![]() ![]() Oradaki halk arasında bu hadiseyi duydu ve Muhyiddini Arabî [k ![]() ![]() Öyle ki bu kabir herkese soruluyor ama bir türlü yerini bilen çıkmıyordu ![]() -Efendim dedi, ben kabrin nerede olduğunu bilmiyorum ![]() Bunun üzerine Sultan Selim, oranın Muhyiddin Arabinin kabri olduğuna karar verip kazdırdı ![]() Baktılar ki, cesedleri olduğu gibi duruyor ![]() ![]() Sonra Onun niçin İdam edildiğini sordu ![]() dediği için idam edildiğini söylediler ![]() Bu defa Sultan Selim Han, bu sözü nerede söylediğini araştırıp orayı da buldu ![]() Orayı kazmalarını emretti: Kazdıklarında oradan bir küp altının çıktığını gördüler ![]() Yavuz Sultan Selim şöyle söyledi: - Hazreti Peygamberimiz, Dininiz paranız, kıbleniz kadınlarınız buyurmadı mı? İşte Muhyiddin-i Arabî de buna dayanarak, taptığınız ayağımın altında demekle, benim a yağımın altında altın var demek istemiş ama, o zaman bunu kimse anlayamamış ve Muhyiddini haksız yere idam etmişler, buyurdu ![]() Böylece Muhiddin-i Arabinin iki kerameti birden zuhur etmiş oluyordu; biri paranın yerini bildirmesi, biri de Yavuz Sultan Selimin gelip hadiseyi aydınlığa kavuşturması ![]() ![]() ![]() Muhyiddini Arabî H ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|