Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
altindadir, ayagimin, taptiklariniz

Sizin Taptiklariniz Benim Ayagimin Altindadir

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Zamanının büyüklerinden Muhyiddini Arabî [ks] bir dağ başına çıkıp yüksek sesle bağırmaya başlar:

Bu söz üzerine zamanın uleması Muhyiddin Arabinin [Allah benim ayağımın altındadır]

dediğine hükmederek küfrüne; kail oldular ve idamına hükmettiler
Kabrini bile belli bir yere değil bir dağa yaptılar Fakat Muhyiddin Arabî Hazretleri bir sözünde:

Aradan çok uzun yıllar geçti Devir Osmanlının devri Yavuz Sultan Selim Han Şamı feth etti

Oradaki halk arasında bu hadiseyi duydu ve Muhyiddini Arabî [ks]nin kabrini araştırmaya başladı

Öyle ki bu kabir herkese soruluyor ama bir türlü yerini bilen çıkmıyordu En sonunda çobanın bire tanesi:

-Efendim dedi, ben kabrin nerede olduğunu bilmiyorum Fakat şurada bir yer var ki,

Bunun üzerine Sultan Selim, oranın Muhyiddin Arabinin kabri olduğuna karar verip kazdırdı

Baktılar ki, cesedleri olduğu gibi duruyor Oraya çok güzel bir türbe yaptırdı
Sonra Onun niçin İdam edildiğini sordu Oradakiler:

dediği için idam edildiğini söylediler
Bu defa Sultan Selim Han, bu sözü nerede söylediğini araştırıp orayı da buldu
Orayı kazmalarını emretti: Kazdıklarında oradan bir küp altının çıktığını gördüler

Yavuz Sultan Selim şöyle söyledi:

- Hazreti Peygamberimiz, Dininiz paranız, kıbleniz kadınlarınız buyurmadı mı?

İşte Muhyiddin-i Arabî de buna dayanarak, taptığınız ayağımın altında demekle,

benim a yağımın altında altın var demek istemiş ama,

o zaman bunu kimse anlayamamış ve Muhyiddini haksız yere idam etmişler, buyurdu

Böylece Muhiddin-i Arabinin iki kerameti birden zuhur etmiş oluyordu;
biri paranın yerini bildirmesi, biri de Yavuz Sultan Selimin gelip hadiseyi aydınlığa kavuşturması

Muhyiddini Arabî H 638 [M 1240]da vefat etmiş ve Şamın Kasyon dağına defnedilmiştir [RA)

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com