![]() |
Müslümanlıkta Gariplik Ve Kıymeti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Müslümanlıkta Gariplik Ve KıymetiMüslümanlıkta Gariplik ve Kıymeti Sual: Garibim diye yüzüme bakan yok ![]() ![]() ![]() CEVAP Garip kimselerin genelde insanların yanında bir kıymeti yoksa da, Allahü teâlânın katında değeri büyüktür ![]() (Garip, gurbette, Allah yolundaki mücahid gibidir ![]() ![]() ![]() ![]() (Garip, hastalandığı zaman, sağına, soluna, önüne, arkasına bakıp da tanıdık birini görmediği vakit, Allahü teâlâ onun günahlarını mağfiret eder ![]() (Garip iken ölen şehiddir ![]() ![]() (Garibe yardım eden Cenneti hak eder ![]() (Müminin, doğduğu yerin dışında, garip olarak ölmesi nimettir ![]() (Gariplerin dost ve yardımcısı Allah ve Resulüdür ![]() (Garipler, çoğunlukta az olan salihlerdir ![]() ![]() ![]() (Allahü teâlâ buyuruyor ki: büyüklenmeyen, gününü Allahı anmakla geçiren, [Allahın razı olduğu işleri yapan] günahta ısrar etmeyip istiğfar eden, aç doyuran, garibi koruyan, küçüğe merhamet, büyüğe saygı gösterenlerin namazlarını kabul ederim ![]() ![]() (Mümin, dünyada gariptir ![]() Büyükler, (Mal, gurbette vatandır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (İnsanların en iyisi benim asrımda bulunan müslümanlardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Kıyamete yakın ilim azalır, cehalet artar ![]() (Bu din garip olarak başladı, sonu da garip olur ![]() (Bir zaman gelir, sünnetim unutulur, bid'atler yayılır ![]() ![]() ![]() ![]() (Garipler dörttür: Zalimin göğsündeki Kur'an, içinde namaz kılınmayan mescid, bir evdeki okunmayan mushaf, kötü kimseler arasında bulunan salih kişi ![]() (İki garip şey var: Biri sefih [keyfine düşkün] kimseden çıkan "hikmetli sözü" ki onu kabul edin ![]() ![]() ![]() (Hakkın peşinde olmak, garip ve yalnız kalmak demektir ![]() |
![]() |
![]() |
|