![]() |
Yolname |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() YolnameDostum, güneşe bak, toprağa bak, suya bak, buluta bak; fakat, arkana bakma ![]() ![]() gelmediği de… Unutma, yolcu değişir, yol değişir, ama menzil değişmez ![]() Yolcuya bakıp, yolu tanıma ![]() ![]() yolun yolcusuz olması değil; Asıl vahim olan yolcunun yolsuz olmasıdır; Yolsuz, hedefsiz, amaçsız, şaşkın, hercai ve seyyal… "En doğru yol : en dikensiz yoldur" diyenler seni aldatıyorlar ![]() lambasının altında arayan şaşkınlardır ![]() Ayağına batan dikenler, aradığın gülün habercisidir ![]() ![]() Gerçek aşık olanlarsa, dikenini de severler ![]() Dostum, yollar yürümek içindir ![]() ![]() Yol boyunca; Yola çıkıp da yürümeyenleri, yola oturup, gelen-geçenin ayağına çelme takanları, yolda ¤¤¤¤fizik uyuşturucularla keyif çatanları, telörgülerle çevirdiği yolu, kendisine zindan edip volta atanları, maratona 100 metre koşucusu gibi hızlı girip, 50 ![]() zar atanları , yürümeyi bırakıp, yol-yolcu ve menzil üzerine kalem oynatanları, ayağına batan tek bir dikenin faturasını çıkarıp, ömür boyu tafra satanları, beyaz atlı kurtarıcıyı gözlemek için ufka bakıp bakıp dağıtanları, yanlış kılavuzlara kızıp yolu satanları göreceksin ![]() Aldırma, yürü ![]() ![]() amel azığın, sevgi yakıtın, ahlak karakterin, edep aksesuarın , merhamet sıfatın, şeref ve izzet adın olsun ![]() insanların çoğunun gittiği yol değil, düşünen öz akıl sahiplerinin yoludur ![]() Yolda vereceğin her molayı özeleştiri durağında vermelisin ![]() ![]() başkalarınca hesaba çekilmekten kurtulur ![]() Her molada yolda olup olmadığını, yürümen gereken menzil istikametinde yürüyüp yürümediğini kontrol etmen, pişman olmaman için elzemdir ![]() ![]() ![]() şey daha : Pusulayı sahte manyetik alanlardan, paraziter nesnelerden uzak tut; İbreyi saptırırlar da haberin olmayabilir ![]() Yol emniyetin için gerekli olan şartların başında bilinç gelir ![]() durmalısın ![]() ![]() başkasından korkarsan , korktuğunun başına musallat edileceğini kesinlikle bilmelisin ![]() Yolda düşeceğin en büyük tuzak, yersiz korkularının tuzağıdır; Yani, kendi benliğinin sana kazdığı tuzak ![]() Hayırlı yolculuklar dostum ![]() MUSTAFA İSLAMOĞLU |
![]() |
![]() |
|