![]() |
Kameraya Alınan İşler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kameraya Alınan İşlerSual: Kiramen kâtibin melekleri insanların günah ve sevaplarını yazıyorlar ![]() ![]() CEVAP Her işte karışıklık, yanlışlık olabilir ama Allahü teâlânın işinde asla karışıklık ve yanlışlık olmaz ![]() Melekler, bir şey üzerine, harf ile yazmaz ![]() ![]() ![]() Yaptığımız bütün işler kameraya alınıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kuran-ı kerimde mealen buyuruluyor ki: (O gün, dilleri, elleri ve ayakları onların yaptıkları her şeye şahitlik edecektir ![]() (Nihayet oraya vardıkları zaman kulakları, gözleri ve derileri yaptıkları şeyler hakkında onların aleyhinde şahitlik ederler ![]() (Derilerine, “Niçin aleyhimize şahitlik ettiniz” diye sorarlar ![]() ![]() ![]() (Gözleriniz, kulaklarınız ve derilerinizin aleyhinize şahitlik edeceğinden korkmuyor, kötü işlerden çekinmiyordunuz ![]() ![]() ![]() (O gün onların ağızlarını mühürleriz; yaptıklarını bize elleri anlatır, ayakları [ve bütün uzuvları] da şahitlik eder ![]() Tevbe ettiğimiz günahlar beyaz sayfa olarak görülecektir ![]() ![]() ![]() ![]() (O gün, Allah, Peygamberini ve iman edip onunla beraber olanları rezil etmez ![]() Peygamber efendimiz, hesap defterleri [kamera ile çekilen filmler] benim elimde olsun, hiç kimse görmesin diyecek, (Ya Rabbi, ümmetimin kusurlarını hiç kimsenin duymaması için onların hesaplarını bana ver!) diye ricada bulunacak, Allahü teâlâ da, (Onlar senin ümmetin ise, benim de kullarımdır ![]() ![]() ![]() Böyle kullardan olmak için, itikadımızı düzelttikten sonra günahlardan sakınıp ibadetlerimizi doğru yapmaya çalışmamız gerekir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|