![]() |
Kur'an Fihristi- U |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur'an Fihristi- UUCUZ Onu ucuz bir fiyata, sayısı belli (birkaç) dirheme sattılar ![]() ![]() Allah'ın ahdini ucuz bir değere karşılık satmayın ![]() ![]() UFUK O, en yüksek bir ufuktaydı ![]() Andolsun o (peygamber), onu apaçık bir ufukta görmüştür ![]() UĞURSUZ Onlara bir iyilik geldiği zaman "Bu bizim için" dediler; onlara bir kötülük isabet ettiğinde (bunu da) Musa ve beraberindekilerin bir uğursuzluğu olarak yorumlarlardı ![]() ![]() Dediler ki: "Senin ve seninle birlikte olanlar yüzünden uğursuzluğa uğradık ![]() ![]() ![]() Dediler ki: "Herhalde biz, sizlerden dolayı uğursuzluğa uğradık ![]() ![]() Dediler ki: "Uğursuzluğunuz, sizinledir ![]() ![]() Böylece biz de onlara dünya hayatında aşağılanma azabını taddırmak için, o uğursuz (felaketler yüklü) günlerde üzerlerine 'kulakları patlatan bir kasırga' gönderdik ![]() ![]() ![]() Biz, o uğursuz (felaket yüklü ve) sürekli bir günde üzerlerine 'kulakları patlatan bir kasırga' gönderdik ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kur'an Fihristi- U |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur'an Fihristi- UUHUD SAVAŞI Hani sen mü'minleri savaşmak için elverişli yerlere yerleştirmek için evinden erkenden ayrılmıştın ![]() ![]() O zaman sizden iki grup neredeyse 'çözülüp geri çekilmek' istemişti ![]() ![]() ![]() Eğer bir yara aldıysanız o kavme de benzeri bir yara değmiştir ![]() ![]() ![]() (Yine bu) Allah'ın iman edenleri arındırması ve inkâr edenleri yok etmesi içindir ![]() Yoksa siz Allah içinizden cihad edenleri belirtip-ayırdetmeden ve sabredenleri de belirtip-ayırdetmeden cennete gireceğinizi mi sandınız? (3/142) Andolsun siz onunla karşılaşmadan önce ölümü temenni ediyordunuz ![]() ![]() Muhammed yalnızca bir elçidir ![]() ![]() ![]() ![]() İki topluluğun karşı karşıya geldikleri gün sizden geri dönenleri kazandıkları bazı şeyler dolayısıyla şeytan onların ayağını kaydırmak istemişti ![]() ![]() ![]() Andolsun eğer Allah yolunda öldürülür ya da ölürseniz Allah'tan olan bir bağışlanma ve rahmet onların bütün toplamakta olduklarından daha hayırlıdır ![]() İki misline uğrattığınız bir musibet size isabet edince mi: "Bu nereden" dediniz? De ki: "O sizin kendinizdendir ![]() ![]() İki topluluğun karşı karşıya geldiği gün size isabet eden ancak Allah'ın izniyle idi ![]() Onlar kendileri oturup kardeşleri için: "Eğer bize itaat etselerdi öldürülmezlerdi" diyenlerdir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kur'an Fihristi- U |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur'an Fihristi- UUMRE Şüphesiz, 'Safa' ile 'Merve' Allah'ın işaretlerindendir ![]() ![]() ![]() ![]() Haccı ve umreyi Allah için tamamlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() USTA Dağlardan ustalıkla zevkli evler yontuyorsunuz ![]() Şeytanları da; her bina ustasını ve dalgıç olanı ![]() UŞAK Allah, onu lanetlemiştir ![]() ![]() Şehirde (birtakım) kadınlar: "Aziz (Vezir)'in karısı kendi uşağının nefsinden murad almak istiyormuş ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kur'an Fihristi- U |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur'an Fihristi- UUTANMAZ Şüphesiz Allah, adaleti, ihsanı, yakınlara vermeyi emreder; çirkin utanmazlıklardan (fahşadan), kötülüklerden ve zorbalıklardan sakındırır ![]() ![]() O: "Benim nasıl bir erkek çocuğum olabilir? Bana hiçbir beşer dokunmamışken ve ben azgın utanmaz (bir kadın) değilken" dedi ![]() Ey Harun'un kız kardeşi, senin baban kötü bir kişi değildi ve annen de azgın, utanmaz (bir kadın) değildi ![]() Çirkin utanmazlıkların (fuhşun) iman edenler içinde yaygınlaşmasından hoşlananlara, dünyada ve ahirette acıklı bir azab vardır ![]() ![]() Ey iman edenler, şeytanın adımlarına uymayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lut da; hani kavmine demişti ki: "Siz, açıkça gördüğünüz halde, yine de o çirkin utanmazlığı yapacak mısınız?" (27/54) Lut da; hani kavmine demişti: "Siz gerçekten, sizden önce alemlerden hiç kimsenin yapmadığı 'çirkin bir utanmazlığı' yapıyorsunuz ![]() Sana Kitap'tan vahyedileni oku ve namazı dosdoğru kıl ![]() ![]() ![]() ![]() Ey iman edenler (rastgele) Peygamberin evlerine girmeyin, (Bir başka iş için girmişseniz ille de) yemek vaktini beklemeyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ki onlar, ufak tefek günahlar dışında, günahın büyük olanından ve çirkin utanmazlıklardan kaçınırlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kur'an Fihristi- U |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur'an Fihristi- UUYARICI Şüphesiz biz seni bir müjdeci ve bir uyarıcı olarak, hak (Kur'an) ile gönderdik ![]() ![]() İnsanlar tek bir ümmetti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elçiler; müjdeciler ve uyarıcılar olarak (gönderildi) ![]() ![]() ![]() Ey Kitap Ehli, elçilerin arası kesildiği dönemde: "Bize müjdeci de, bir uyarıcı da gelmedi" demenize (fırsat kalmasın) diye size apaçık anlatan elçimiz geldi ![]() ![]() ![]() Sahiplerinde (ya da arkadaşları olan peygamberde) delilikten hiçbir şey olmadığını düşünmüyorlar mı? O, apaçık bir uyarıcıdan başkası değildir ![]() De ki: "Allah'ın dilemesi dışında kendim için yarardan ve zarardan (hiçbir şeye) malik değilim ![]() ![]() ![]() Şimdi onların: "Ona bir hazine indirilmeli veya onunla birlikte bir melek gelmeli değil miydi?" demeleri dolayısıyla göğsün daralıp sana vahyolunanlardan bir kısmını terk mi edeceksin? Sen yalnızca bir uyarıcısın ![]() ![]() İnkâr edenler derler ki: "Ona Rabbinden bir ayet (mucize) indirilseydi ya ![]() ![]() Ve de ki: "Şüphe yok, ben apaçık bir uyarıcıyım ![]() Biz elçileri, müjde vericiler ve uyarıcılar olmak dışında (başka bir amaçla) göndermeyiz ![]() ![]() ![]() De ki: "Ey insanlar, gerçekten ben sizin için yalnızca bir uyarıcıyım ![]() Alemlere uyarıcı olsun diye, kuluna Furkan'ı indiren (Allah) ne yücedir ![]() Dediler ki: "Bu elçiye ne oluyor ki, yemek yemekte ve pazarlarda dolaşmaktadır? Ona, kendisiyle birlikte uyarıcı olacak bir melek indirilmesi gerekmez miydi?" (25/7) Eğer dilemiş olsaydık, her kasabaya bir uyarıcı gönderirdik ![]() Ben, yalnızca apaçık bir uyarıcıyım ![]() Uyarıcılardan olman için, senin kalbinin üzerine (indirmiştir) ![]() Kendisi için bir uyarıcı olmaksızın, biz hiçbir ülkeyi yıkıma uğratmış değiliz ![]() Ve Kur'an'ı okumakla da (emrolundum) ![]() ![]() (Musa'ya) Seslendiğimiz zaman da, sen Tur'un yanında değildin ![]() ![]() ![]() Dediler ki: "Ona Rabbinden ayetler (birtakım mucizeler) indirilmeli değil miydi?" De ki: "Ayetler yalnızca Allah'ın katındadır ![]() ![]() Yoksa onlar: "Bunu uydurdu" mu diyorlar? Hayır; o, Rabbinden olan bir haktır; senden önce kendilerine bir uyarıcı gelmemiş bir kavmi uyarman için (onu sana indirdik) ![]() ![]() Ey Peygamber, gerçekten biz seni bir şahid, bir müjde verici ve bir uyarıcı olarak gönderdik ![]() Biz seni ancak bütün insanlara bir müde verici ve uyarıcı olarak gönderdik ![]() ![]() Biz hangi ülkeye bir uyarıcı gönderdikse, mutlaka oranın 'refah içinde şımaran önde gelenleri': "Gerçekten biz, sizin kendisiyle gönderildiğiniz şeyi tanımıyoruz" demişlerdir ![]() Oysa biz onlara ders alacakları kitaplar vermemiştik ve kendilerine senden önce bir uyarıcı da göndermemiştik ![]() Sen, yalnızca bir uyarıcısın ![]() Şüphesiz biz seni, hak ile bir müjde verici ve bir uyarıcı olarak gönderdik ![]() ![]() Yeminlerinin olanca güçleriyle, kendilerine bir uyarıcı-korkutucu gelecek olsa, ümmetlerinin herhangi birinden mutlaka daha doğru olacaklarına dair, Allah'a and içtiler ![]() ![]() Andolsun, biz onlara uyarıcılar göndermiştik ![]() İçlerinden kendilerine bir uyarıcının gelmesine şaştılar ![]() ![]() De ki: "Ben, yalnızca bir uyarıcıyım ![]() ![]() Bana ancak, yalnızca apaçık bir uyarıcı olduğum vahyolunmaktadır ![]() Bir müjde verici ve bir uyarıcı olarak ![]() ![]() ![]() De ki: "Ben elçilerden bir türedi değilim, bana ve size ne yapılacağını da bilemiyorum ![]() ![]() Ad'ın kardeşini hatırla; onun önünden ve ardından nice uyarıcılar gelip geçmişti; hani o, Ahkaf'taki kavmini: "Allah'tan başkasına kulluk etmeyin, gerçekten ben, sizin için büyük bir günün azabından korkarım" diye uyarmıştı ![]() Şüphesiz, biz seni bir şahid, bir müjde verici ve bir uyarıcı olarak gönderdik ![]() Hayır, onlara kendilerinden bir uyarıcı gelmesine şaştılar da, o kafirler: "Bu şaşılacak bir şey" dediler ![]() Bu önceki uyarıcılardan bir uyarıcıdır ![]() Öfkesinin-şiddetinden neredeyse patlayıp parçalanacak ![]() Onlar: "Evet" derler ![]() ![]() ![]() De ki: "(Bununla ilgili) Bilgi ancak Allah'ın katındadır ![]() ![]() O da dedi ki: "Ey Kavmim, gerçek şu ki, ben size (gönderilmiş) apaçık bir uyarıcıyım ![]() Sen, yalnızca ondan 'içi titreyerek korkanlar' için bir uyarıcısın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kur'an Fihristi- U |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur'an Fihristi- UUYKU Allah ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hani Allah onları sana uykunda az gösteriyordu; eğer sana çok gösterseydi gerçekten yılgınlığa kapılacaktınız ve iş konusunda gerçekten çekişmeye düşecektiniz ![]() ![]() ![]() Böylelikle mağarada yıllar yılı onların kulaklarına vurduk (derin bir uyku verdik) ![]() Sen onları uyanık sanırsın oysa onlar (derin bir uykuda) uyuşmuşlardır ![]() ![]() ![]() ![]() O geceyi sizin için bir elbise uykuyu bir dinlenme ve gündüzü de yayılıp-çalışma (zamanı) kılandır ![]() Demişlerdir ki: "Eyvahlar bize uykuya-bırakıldığımız yerden bizi kim diriltip-kaldırdı? Bu Rahman'ın va'dettiğidir (demek ki) gönderilen (elçi)ler doğru söylemiş" ![]() Allah ölecekleri zaman canlarını alır; ölmeyeni de uykusunda (bir tür ölüme sokar) ![]() ![]() ![]() Uykunuzu bir dinlenme yaptık ![]() |
![]() |
![]() |
|