Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Sözlük Ağı

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
astım, demektir

Astım Ne Demektir

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Astım Ne Demektir

Astım Ne Demektir

Astımın tipik karakteristiği bronşların mukoza ödemiyle daralmasından ötürü olan episodik dispne'dir (nefes darlığı) Bu durum polijenik bir kalıtım biçiminde genetik kökenli olabilir; fakat enfeksiyon, allerji ve emosyonel faktörler de rol oynayabilir Muhtemelen psikolojik mekanizmaların rol oynaması için bronşiyal aşırı duyarlığa somatik bir yatkınlık bulunması gerekir Astımlılarda belirli birtakım kişilik özelliklerine rastlanmasına rağmen, bu hastalıkla birlikte görülen spesifik bir kişilik tipi yoktur; anksietenin yol açtığı bazı astım nöbetlerinin nedeni bir şartlı refleksle açıklanabilir Kesin allerji vakası gösteren bazı hastalarda bulunan yüksek bir immunglobulin (IgE) seviyesi, allerjinin (bkz) oynadığı rolü açığa çıkarmıştır Bu gibi hastaların yeni bulunan immunosüpressif ilaçlarla tedavileri yararlı olabilir Steroid'ler de tedavide yararlıdırlar, fakat psikolojik bozukluklar yaratabilirler Eğer astım nöbetlerinde şartlı anksiete belirgin bir rol oynuyorsa, hayal gücünde «sistematik desensitizasyon» (bkz) yöntemi uygulanabilir Eğer hipersensitivite dolayısıyla hava yolunun reversibl tıkanmasına yol açan birçok stimüle edici faktörlerin astıma neden olduğu düşünülüyorsa, önce mümkün olduğu kadar açık bir biçimde bu fiziksel ve psikolojik nedenlerin tablosunu çizmek ve bunlardan herbirini tedavi ederken hastayı sürekli kontrol altında tutmak gerekir Bkz Psikosomatik bozukluklar ve solunum yolu hastalıkları

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com