![]() |
Mutfak Terimleri Sözlüğü R Harfi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutfak Terimleri Sözlüğü R HarfiMutfak Terimleri Sözlüğü R Harfi Rafadan : Yumurtayı kaynar suda kabuğuyla az pişirme usulü; isteğe göre 3-5 dakika yumurta pişirme ![]() Rafine : a- Özen göstererek yapılmış yemek ![]() ![]() ![]() Ragu (Ragout) : Et parçalarını, kendi suyu veya başka bir sıvı içinde, üzeri kapalı yavaş yavaş pişirme kaynatarak pişirme tekniğidir ![]() ![]() Randıman : Brüt bir yiyecekten elde edilebilen, yenebilir veya kullanılabilir net kısım ![]() ![]() Ravye : Dört köşe veya dikdörtgen tabak ![]() ![]() Redüksiyon (Reduction) : Bir sıvıyı kaynatarak çektirme usulü (kremayı redüksiyon yaparak sos hazırlama) ![]() ![]() Refor (Raifort) : Yapan turbu ![]() ![]() Revak (Yöresel Tanım) : Rezene : Maydanozgillerden dereotuna benzer bir bitki ![]() Risole (Rissole) : Bir dakika haşlandıktan (blanşi) sonra, tavada veya fırında biraz sıvıyağ ve tereyağ ile kızartılarak pişirilen tane patatesler (risole yapılmış fındık patates, risole yapılmış kare patates) ![]() Roka : Yaprakları turp yaprağına benzeyen bir bitkidir ![]() ![]() ![]() Rokfor (Roquefort) : Fransa'nın Rokfor bölgesinde yapılan içi küflü değerli bir peynir çeşidi ![]() Rom : Şeker kamışından yapılan bir çeşit likör; pastacılıkta çok kullanılır ![]() Romstek : Kuyruk sokumu ![]() ![]() ![]() Rondo : Kıyma ve parçalama işine yarayan mutfak aleti ![]() Roti (Roti) : Fırında kızartılmış yiyecek maddesi (roti tavuk, roti kontrfile, roti dana sarması) ![]() Roti : Yiyecek maddelerini, bütün olarak, kızgın fırında veya roti makinesinde pişirme usulü (tavuk pişirme vb ![]() ![]() Rotisör (Rotisseur) : Kebabçı ![]() Rozbif : Silindir veya yassı biçimli kemiksiz, içi çiğ kalmış sığır eti (iple sarıldıktan sonra pişirilir ve dilim dilim kesilip sıcak veya soğuk yenir) ![]() Rulet : Saplı, yuvarlak bıçaklı hamur kesici ![]() |
![]() |
![]() |
|