![]() |
Can Dündar ~~ Felluce'yim Ben |
![]() |
![]() |
#1 |
feyza
|
![]() Can Dündar ~~ Felluce'yim BenFelluce'yim ben ![]() ![]() ![]() Yıkık, harap, mağrur ve asi ![]() ![]() ![]() Medeniyet denilen arsız yalanın tekzibi ![]() ![]() ![]() İşgale uğradım, yağmalandım, kana bulandım ![]() Evlatlarım ceset ceset yatar caddelerimde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sofrasında yer aradığınız bir ziyafetin zor lokmasıyım ![]() Barbarların istilası karşısında Şark'ın nefs - i müdafaasıyım ![]() * * * Bayramdı ![]() Çatışma vardı ![]() Cuma sabahı camide vuruldum ![]() Yerde can çekişirken bulundum ![]() Yaradan'ın evinde, Yok - eden vardı o gün ![]() ![]() ![]() Aradıklarını söyledikleri kitle - sel imha silahlarıyla geldiler ![]() Kafama nişan alıp, beynimi deldiler ![]() Dağıldı kafam, parçalandı yüzüm ![]() Kızıla kesti dayandığım duvar; Kendi kanıma gömüldüm ![]() * * * Tanırsınız beni ![]() ![]() ![]() Vietnam'da beynine kurşun sıkılan da bendim; Filistin'de taşlarla kolu bacağı kırılan da ![]() ![]() ![]() İzmir'de ilk kurşunu atan da ![]() ![]() ![]() Hepsinde suçum aynıydı: İşgalciye karşı ülkemi savunuyordum ![]() Ve kanlar içinde yattığım yerden dünyaya, unuttuğu bir yemini, "isyan"ı hatırlatıyordum ![]() * * * Fakat ne mümkün! Katilim, benden çok önce dağıtmış dünyanın beynini ![]() ![]() ![]() Kara bir perde inmiş Ademoğullarının gözüne ![]() ![]() ![]() Görmüyor, duymuyor, ses vermiyor ![]() Susuyor riyakarca ![]() ![]() ![]() Aslan tarafından parçalanan avın artığına göz dikmiş sırtlanların iştahıyla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * * * Şimdi yalanlar söyleyecekler sana ![]() ![]() ![]() "Özgürlük götürdük, onun için öldürdük" diyecekler ![]() Bir tek yüzüm var, bunun karşısına koyabilecek ![]() Bu darmadağın, bu delik deşik, bu kanlı yüz, feneri olsun kör gözlerinizin ![]() ![]() ![]() Felluce adını, zulmün defterine yazın ![]() Ve asla unutmayın ![]() Dönerim bir gün; mazlumun ahı gibi çıkar gelirim ![]() İsyanlarla, sandıklarla ![]() ![]() ![]() kamyonlarla ![]() ![]() ![]() "Terörist" diye işitirsiniz manşetlerde adımı yine; büyüğüne tapar, küçüğünü lanetlersiniz ![]() Suçlunun savcı, mazlumun sanık olduğu bu sefil mahkemede, adım adım faşizme gidersiniz ![]() Ödersiniz bedelini sükutunuzun ![]() ![]() ![]() Bir gün pişman olursunuz ![]() İşte o gün hatırlayın beni: Ben, Felluce'yim ![]() 21 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|