Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Sözlük Ağı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
evet, içtirir, iğde, yenirmi

İğde Nedir (Yenirmi Evet Ama Su İçtirir:)

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İğde Nedir (Yenirmi Evet Ama Su İçtirir:)



iğde nedir

(Ölweide / Olivier / Sauvage / Oleaster/ Elaeagnus /)Kisin yapraklarini döken veya dâimâ yesil kalan, çali veya agaç hâlinde olan, çok dallanmis, dikenli veya dikensiz odunsu bitkilerin meyvesine denir Agacinin, sürgünleri çogunlukla dikenlidir Tomurcuklari küçük, kisa saplidir Yapraklar dar, serit hâlinde ve tam kenarlidir Yapraklar ve sürgünler gümüsî renkli tüylerle örtülmüstür Haziranda açan çiçekler kisa salkimlar halinde sürgünlerin asagi kisminda kümeler hâlinde yer alir Çiçeklerin dis tarafi gümüsî beyaz, iç tarafi sari renkte olup, çok hos kokuludur Igdenin vatani Akdeniz bölgesidir Kus igdesi adi verilen Eleognus angustifolia, Anadolunun hemen hemen her tarafinda yetisir Bag ve bahçe kenarlarinda çit bitkisi olarak da kullanilir 7-8 m boylanabilir ve baygin kokuludur Bu türün meyvesi makbul olmayip, kültüre alinmis olan çesidine, E angustifolia varyete orientalis denir Kullanildigi yerler: Anadoluda bag ve bahçelerde tatli meyvelerinden dolayi meyve agaci olarak yetistirilmektedir Meyveleri zeytin meyvesi büyüklügünde ve sarimsi-kahve renginde olup yenilebilir Bagirsak bozukluklarini ve agiz pasini gidermek için kullanilir

Alıntı Yaparak Cevapla

İğde Nedir (Yenirmi Evet Ama Su İçtirir:)

Eski 11-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İğde Nedir (Yenirmi Evet Ama Su İçtirir:)



İğde Ne Demek ?

Zeytin biçiminde, kabuğu kırmızıya çalan, içi beyaz unlu, tadı buruk ve mayhoş kuru yemiş

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.