![]() |
Organ Bağışı Hakkında Merak Edilenler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Organ Bağışı Hakkında Merak EdilenlerOrgan bağışı hakkında merak edilenler Türkiyede organ bekleyen kişi sayısı gün geçtikçe artıyor, hastalar organ bulunamadığı için sağlıklı olan akrabalarından nakledilen organlarla yaşamlarını sürdürüyor ![]() ![]() 3- 9 Kasım Doku, Organ Nakli ve Organ Bağışı Haftasında Memorial Şişli Hastanesi Organ Nakli, Genel Cerrahi ve Çocuk Cerrahisi Merkezi Başkanı Prof ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Organ Bağışı Hakkında Merak Edilenler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Organ Bağışı Hakkında Merak EdilenlerBağışladığım organlar para ile başkasına satılabilir mi? Hayır! Satılamaz ![]() ![]() ![]() ![]() Organ nakli iyi bir tedavi yöntemi midir? Organ nakli, kronik organ yetmezliği olan hastalara yapılır ![]() ![]() ![]() Organ nakli ameliyatında cenazenin bütünlüğü bozulur mu? Kadavradan organ çıkarma işlemi, herhangi bir canlı ameliyatı kadar özenle yapılır ![]() ![]() Organ bağışı için yaş sınırı nedir? Organ bağışı için yaş sınırı yoktur ![]() ![]() Hayattayken organlarını bağışlayan bir kişi daha sonra bundan vazgeçebilir mi? Tabii ki EVET! Bu kararınızı yakınlarınıza söylemeniz yeterlidir ![]() ![]() ![]() “Ben sadece böbreklerimi bağışlamak istiyorum” diyebilir miyim? Elbette diyebilirsiniz ![]() ![]() ![]() Sağlık sorunum olduğunda üzerimde organ nakli kartı bulunursa bir sorun çıkar diye tedirgin oluyorum ![]() Tıp ilkelerine göre hiç kimsenin hayatı hiç kimse için feda edilemez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Organ bağışı bilgileri organ mafyasının eline geçebilir mi? Organ bağışı sırasında alınan bilgiler hiç bir zaman bir nakil için yeterli bilgiler değildir ![]() ![]() Ülkemizin organ nakillerindeki başarı oranı nedir? Ülkemizde organ nakilleri dünya standardında yapılmakta ve hatta dünya standardının üzerine sonuçlanmaktadır ![]() ![]() Organ nakli sistemi nasıl kontrol edilir? Sistem otokontrolden kurtulamayacak kadar komplekstir ve kalabalık bir ekip gerektirir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|