![]() |
Tansiyonumuzu Bilmemizin Önemi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tansiyonumuzu Bilmemizin ÖnemiTansiyonumuzu bilmemizin önemi Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() ![]() Dünyada hedef kan basıncı olarak kabul edilen 14/9'un altındaki kan basıncına Türkiye'deki çoğu hastada hala ulaşılamadığını belirten Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tansiyon hastalığının, ''olmazsa olmazının'' hastanın yaşam biçimini değiştirmesi olduğunu hatırlatan Öngün, buna çok az kişinin uyduğunu söyledi ![]() Türkiye'de kişi başı günlük tuz tüketiminin 18 gram, önerilen miktarın ise 6 gram olduğunu vurgulayan Öngen, önerilenin üç katı tuz tüketildiğini ve her 6 gramda tansiyonun 4 derecelik artış gösterdiğini bildirdi ![]() Türk insanının tansiyon ile şişmanlık arasındaki ilişkiden de habersiz olduğuna dikkati çeken Prof ![]() ![]() ![]() ''Türkiye'de 18 milyon tansiyon hastası var ![]() ![]() ![]() ![]() ''FARKINDALIK ARTIRILMALI'' Tansiyon hastalığının kontrol altına alınabilmesi için toplumda farkındalığın artırılması gerektiğini bildiren Öngen, ''Bireysel tedavi için de hekimlerin bilgili olması lazım ![]() ![]() ![]() Prof ![]() ![]() ![]() ![]() Doktorların hastaları, doğru aletlerle ev ölçümlerine yöneltmesi gerektiğini ifade eden Öngen, ancak hastaların bunu da takıntı haline getirmemesi gerektiğini söyledi ![]() ''İLKOKULLARDA DERS OLMALI'' Tansiyon ile ilgili toplumda farkındalık yaratmak için ilköğretim okullarında sağlık dersi konulmasını öneren Prof ![]() ![]() ![]() Öngen, ilköğretim okullarında sağlık dersi okutulması halinde, çocukların bu tür besinler tüketirlerse ileri yaşlarda tansiyonlarının çıkacağını bileceklerini sözlerine ekledi ![]() |
![]() |
![]() |
|