Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
faydaları, vitaminin, yararları

B Ve D Vitaminin Faydaları Yararları

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

B Ve D Vitaminin Faydaları Yararları



B ve D vitaminin faydaları yararları

Dün masanın üstüne koyduğunuzu zannettiğiniz kaleme ne olduğunu merak ediyor musunuz? Belki birkaç vitamin bu konuda size yardımcı olabilir B-12 vitamini eksikliği çeken yaşlı insanların, basit kelimeleri hatırlamakta zorluk çektiği bilinir Biraz folik asit (B-9) takviyesi de beyne çok iyi gelir



RİSK VAR
B vitamini eksikliğinde, beyninizin 'nörotransmitter'leri çok iyi çalışmaz (Nöronlar arasında veya bir nöron ile başka bir hücre arasında iletişimi sağlayan kimyasallara 'nörotransmitter' denir Bilgi; sinir sistemi boyunca bu kimyasal taşıyıcılar yardımıyla iletilir) Bu problemi çözmek için, kanınızdaki homosistein seviyesi yükselir ve bu da Alzheimer'a yakalanma riskinizi artırır (Homosistein; insan vücudunun ürettiği bir aminoasittir)

D VİTAMİNİ DE ALIN
B vitaminin beyin gücünüzü artırdığı bilimsel olarak kanıtlanmamış olsa da; vücudunuz için yararlıdır B vitaminlerinin yanı sıra D vitamini de beyne yardımcı olur Günde en azından 1200 IU, hatta 2000 IU D vitamini alın Belki bunun için takviye ilaç kullanmanız gerekecek ama en azından bundan sonra neyi nereye koyduğunuzu hatırlamakta zorluk çekmeyeceksiniz!

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.