Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
112, acil, kurtarma, yardım

112 Acil Yardım Ve Kurtarma

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

112 Acil Yardım Ve Kurtarma

112 Acil Yardım ve Kurtarma

Sağlık Bakanlığına bağlı İI Sağlık Müdürlükleri bünyesinde kurulmuş HAYATİ TEHLİKESI OLAN HASTALARA hizmet veren doktorlu ambulans servisidir Sistemin acil olmayan vakalar için meşgul edilmesi aciI vakalara uIaşmamızı engelleyecektir

Yaralanmalı trafik kazaIarında önce 112 ' i arayınız Ambulans gelinceye kadar hastayı yerinden kımıldatmayınız Telefondaki doktorun direktiflerine göre ilkyardım yapınız

112 ' DEN NASIL YARARLANABİLİRSİNİZ?

1- 112 nolu telefonu arayınız Size nöbetçi doktor yanıt verecektir

2- Hastanızın şikayetini ve telefon numaranızı bildiriniz

3- Ambulansın adresinize çabuk ulaşabilmesi için adresinizi otobüs güzergahından durak belirterek tarif ediniz Size en yakın okul, cami, karakol gibi bilinen bir bekleme noktası seçerek bir kişiyi ambulansı karşılamak üzere buraya gönderiniz

4- Ambulans merkezde görevli di er doktor tarafından hemen yola çıkarılaca ından telefonda yapılan görüşmeler vakit kaybına yola açmayacaktır Bu nedenle nöbetçi doktorun size sordu u sorulara ayrıntılı olarak yanıt veriniz Ambulans ulaşıncaya kadar telefondaki doktorun direktifleri do rultusunda ilkyardım uygulayınız

5- Telefonunuzu kapattıktan sonra telefonu meşgul etmeyiniz Çünkü 112 doktoru sizi tekrar arayabilir

112 Acil Yardım ve Kurtarma Trafik kazası, kalp krizi, yanıklar, elektrik çarpması, yüksekten düşme, boğulma, koma, zehirlenme gibi acil durumlarda en kısa sürede yanınızdadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com