![]() |
Beck Testi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beck Testidepresyondamısınız kendinizi test edin(Beck Testi) Aşağıda gruplar halinde bazı cümleler yazılıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A0 Kendimi üzüntülü ve sıkıntılıhissetmiyorum ![]() A1 Kendimi üzüntülü ve sıkıntılı hissediyorum ![]() A2 Hep üzüntülü ve sıkıntılıyım ![]() ![]() A3 O kadar üzüntülü ve sıkıntılıyım ki artık dayanamıyorum ![]() B0 Gelecek hakkında umutsuz ve karamsar değilim ![]() B1 Gelecek hakkında karamsarım ![]() B2 Gelecekten beklediğim hiç bir şey yok ![]() B3 Geleceğim hakkında umutsuzum ve sanki hiç bir şey düzelmeyecekmiş geliyor ![]() C0 Kendimi basarisiz bir insan olarak görüyorum ![]() C1 Çevremdeki birçok kişiden daha çok başarısızlıklarım olmuş gibi hissediyorum ![]() C2 Geçmişime baktığımda başarısızlıklarla dolu olduğunu görüyorum ![]() C3 Kendimi tümüyle basarisiz bir kişi olarak görüyorum ![]() D0 ![]() ![]() D1 Eskiden olduğu gibi her şeyden hoşlanmıyorum ![]() D2 artık hiçbir şey bana tam anlamıyla zevk vermiyor ![]() D3 her şeyden sikiliyorum E0 Kendimi herhangi bir şekilde suçlu hissetmiyorum ![]() E1 Kendimi zaman zaman suçlu hissediyorum ![]() E2 Çoğu zaman kendimi suçlu hissediyorum ![]() E3 Kendimi her zaman suçlu hissediyorum ![]() F0 Kendimden memnunum ![]() F1 Kendi kendimden pek memnun değilim ![]() F2 Kendime çok kızıyorum ![]() F3 Kendimden nefret ediyorum ![]() G0 Başkalarından daha kotu olduğumu sanmıyorum ![]() G1 Zayıf yanlarım ya da hatalarım için kendi kendimi eleştiririm ![]() G2 ![]() ![]() G3 Her aksilik karsısında kendimi kabahatli bulurum ![]() H Kendimi oldurmak gibi düşüncelerim yok ![]() H1 Zaman zaman kendimi öldürmeyi düşündüğüm oluyor fakat yapmıyorum ![]() H2 Kendimi öldürmek isterdim ![]() H3 Fırsatını bulsam kendimi oldururum I0 Her zamankinden fazla içimden ağlamak gelmiyor ![]() I1 Zaman zaman içimden ağlamak geliyor ![]() I2 Çoğu zaman ağlıyorum I3 Eskiden ağlayabilirdim simdi istesem de ağlayamıyorum ![]() J0 Simdi her zaman olduğumdan daha sinirli değilim ![]() J1 Eskisine kıyasla daha kolay kızıyor ya da sinirleniyorum ![]() J2 Simdi hep sinirliyim ![]() J3 Bir zamanlar beni sinirlendiren şeyler simdi hiç sinirlendirmiyor ![]() K0 Başkaları ile görüşmek, konuşmak isteğimi kaybetmedim ![]() K1 Başkaları ile eskisinden daha az konuşmak, görüşmek istiyorum ![]() K2 Başkaları ile konuşma, görüşme isteğimi kaybettim K3 hiç kimseyle konuşmak, görüşmek istemiyorum ![]() L0 Eskiden olduğu kadar kolay karar verebiliyorum ![]() L1 Eskiden olduğu kadar kolay karar veremiyorum ![]() L2 Karar verirken eskisine kıyasla çok güçlük çekiyorum ![]() L3 artık hiç karar veremiyorum ![]() M0 Aynada kendime baktığımda bir değişiklik görmüyorum ![]() M1 Daha yaslanmışım ve çirkinleşmişim gibi geliyor ![]() M2 Görünüşümün çok değiştiğini ve daha çirkinleştiğimi hissediyorum ![]() M3 Kendimi çok çirkin buluyorum ![]() N0 Eskisi kadar iyi çalışabiliyorum ![]() N1 Bir şeyler yapabilmek için gayret göstermek gerekiyor ![]() N2 Herhangi bir şeyi yapabilmek için kendimi çok zorlamam gerekiyor ![]() N3 hiç bir şey yapamıyorum ![]() O0 Her zamanki gibi iyi uyuyabiliyorum ![]() O1 Eskiden olduğu gibi iyi uyuyamıyorum ![]() O2 Her zamankinden 1-2 saat daha erken uyanıyorum ve tekrar uyuyamıyorum ![]() O3 Her zamankinden çok daha erken uyanıyorum ve tekrar uyuyamıyorum ![]() P P0 Her zamankinden daha çabuk yorulmuyorum ![]() P1 Her zamankinden daha çabuk yoruluyorum ![]() P2 Yaptığım hemen hersek beni yoruyor ![]() P3 Kendimi hiçbir şey yapamayacak kadar yorgun hissediyorum ![]() R0 İştahım her zamanki gibi ![]() R1 İştahım eskisi kadar iyi değil ![]() R2 İştahım çok azaldı ![]() R3 artık hiç iştahım yok ![]() S0 Son zamanlarda kilo vermedim ![]() S1 İki kilodan fazla kilo verdim ![]() S2 Dört kilodan fazla kilo verdim ![]() S3 Altı kilodan fazla kilo verdim ![]() S4 Daha az yiyerek kilo vermeye çalışıyorum ![]() S5 Daha az yiyerek kilo vermeye çalışmıyorum ![]() T0 Sağlığım beni fazla endişelendirmiyor ![]() T1 Ağrı,sancı, mide bozukluğu gibi rahatsızlıklar beni endişelendiriyor ![]() T2 Sağlığım beni endişelendirdiği için başka şeyleri düşünmek zorlaşıyor ![]() T3 Sağlığım hakkında o kadar endişeleniyorum ki başka hiçbir şey düşünemiyorum ![]() U0 Son zamanlarda cinsel konulara olan ilgimde bir değişme fark etmedim ![]() U1 Cinsel konularla eskisinden daha az ilgiliyim ![]() U2 Cinsel konularla simdi çok daha az ilgiliyim ![]() U3 Cinsel konulara olan ilgimi tamamen kaybettim ![]() V0 Bana cezalandırılmışım gibi gelmiyor ![]() V1 Cezalandırılabileceğimi seziyorum ![]() V2 Cezalandırılmayı bekliyorum ![]() V3 Cezalandırıldığımı hissediyorum ![]() seçtiğiniz şıkın yanındaki rakam depresyon rakamınızı verir :) |
![]() |
![]() |
|