![]() |
Diyetisyenler Gdo Hakkında Ne Düşünüyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diyetisyenler Gdo Hakkında Ne DüşünüyorDiyetisyenler gdo hakkında ne düşünüyor GDO konusunda 'diyetisyenler ne düşünüyor, bir diyetisyen olarak ne düşünüyorsunuz?' şeklinde oldukça çok sayıda soru aldım ![]() ![]() GDO tohumdan nihai ürüne geniş bir yelpazede birçok meslek grubunu ilgilendiriyor ![]() ![]() Özellikle iki tanesi çok öne çıkıyor: 1 ![]() 2 ![]() ![]() Diyetisyen de bir insan ve yurttaş olduğuna göre bence birinci konu daha çok yurttaşlık ve doğayı koruma duyarlılığı açısından her yurttaş gibi duyarlı diyetisyenleri de derinden etkiliyor ve sinirlendiriyor diye düşünüyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İkinci konuda ise diyetisyenin mesleki bakış açısı belirleyicidir ![]() ![]() ![]() ![]() 1 ![]() deyişle menü planı hazırlamak 2 ![]() Elbette her diyetisyen öncelikle doğal olan ve kimyasalla kirlenmemiş besin kaynaklarına itibar eder ![]() sonuçlarının insan sağlığı açısından yararlı olduğu kanıtlanmamışken GDO'ların yaşamımıza sokulması duyarlı her diyetisyende derin şüpheler yaratmaktadır ![]() kadar iyi plan yapalım besin kaynağı şüphe ve risk içerdiğinde sağlıklı beslenmeden söz etmek güçleşecektir ![]() Bu nedenle henüz toprakları kimyasal olarak tamamen kirlenmemiş ve kendi tohum bankasına hala belli ölçüde sahip olan güzel ülkemiz Türkiye ve bu güzel ülkenin güzel halkının GDO'cuların ve GDO'cu gıdacıların oyunları konusunda duyarlı ve uyanık olması önemlidir ![]() ![]() Bireysel olarak GDO'ya hayır dediğimi, GDO'culara bilimsel kılıflar takarak destek verenleri kınadığımı ve GDO'ya karşı platformun çalışmalarını canı gönülden desteklediğimi bilgilerinize sunuyorum ![]() Selma Önelge Gür Diyetisyen - Hacettepe Üniversitesi 1980 Mezunu |
![]() |
![]() |
|