Migreni Olanlara Öneriler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Migreni Olanlara ÖnerilerMigreni Olanlara Öneriler BİBERİYE ÇAYI 1 Esim evliligimizden once baslayan migren agrilarindan sikayetci idi vecebinde bir suru agri kesici ilaclarla dolasir ve kriz anlarinda da 'basimi kesin de bu agridan kurtulayim' derdi Hacettepe Tip Fakultesi'nde 1980 b aslarinda MR' cekilipmigren teshisi konuldu ama olumlu bir sonuc alamadik 1983 yilinda is yerim AnkaraUniversite'inden Gazi Universitesi'ne gecince burada da MR cekilip migren teshisi konulunca migren tedavisi basladi Verilen cesitli haplar etkili olmayinca depresyontedavisine baslayacagiz dediler ve giderek degistilen ilaclar sonucu esim neredeyse 24 saat uyumaya basladi i laclarin etkisi ile ![]() Bu asamada ben tedavi ve ilaclari kestirdim Bitkisel ilac aramaya basladimve tanidigim bir zamanlar orman bakanliginda 'tibbi bitkiler arastirma projesi' nde calismis emekli tanidigim 'biberiye' cayini tavsiye etti Gunde 5-6 fincan biberiyecayi tedavisine basladik ve 20-25 gun sonra migren, bas agrilari sorunlari bir daha gelmemek uzere sona erdi ![]() 2 Ortopedist kardesime ameliyat olan sanatci Selcuk Ural kardesime migrenioldugunu soyluyor ve kardesim biberiye cayini tavsiye ediyor Selcuk Ural birkacyil once ATV televizyonundaki bir programda migreninin ortopedist doktorunun botanikci agabeyinin tavsiyesi ile gectigini soyluyor ve tesekkur ediyor ![]() 3 Kayinbiraderimin esi Elmadag'da kizakla kayarken dusup kizak freni demirininayak bilegi ile diz arasi orta bolgede V harfi seklinde ve buyukc e bir bolgede etini kemige kadar kaldirdi Buraya dikis atildi ancak kalkan kismin buyuklugunden1 ay V harfi ic kismindaki deri canlanmadi ve doktorlar 'bu bolgeye deri nakli yapmamiz gerekir' dediler Kayinbiraderimin buldugu estetik ameliyatiyapacak doktor 'Amerikadan yeni bir ilac geldi once birkac gun bunu surup deneyelim, sonuc alamazsak ameliyati yapariz' dedi Surulen yag deriyi 3-4 gunsonra canladirmaya basladi Bu yagin uzerine baktigimda Rosmarinuskelimesini gorunce biberiye bitkisine olan ilgim c ok daha artti Kendikutuphanem ve internetten yaptigim arastirmada biberiye bitkisinin iyi geldigi hastalik ve sorunlar 100'u cok asinca arastimayi kestim bu kadar yet er diye 4 Biberiye yagini yazlik evimiz goturduk Agabeyimin torunlaridusup veya kosarken baslarini veya eller ve ayaklarini bir yerlere carptiginda evde baslayan telasa hic gerek olmadigini soyleyip bu yagi suruyordum ve sismesi, morarmasi veya agrimasi gereken bolgelerde bunlarin hic biri gerceklesmiyordu ![]() 5 Esimin isyerinde arkadasinin babasinin ayaklarinda diz altibolgesinin dolasim bozuklugu nedeniyle ayaklari soguk idi Biberiyecayi ile bu sorunlari cozuldu ![]() 6 Cok yasli komsumuzun 2 yildi r geceleri uyuyamama sorunu vardi![]() Damadi Ankara'da bir devlet hastanesinde beyin cerrahi docent de cozum bulamamisti uyku sorununa Biberiye cayi icmeye basladiktan sonra gecede gunduz de uyumaya basladi ![]() 7 Yine ayni cok yasli komsumuz gut hastaligindan da muzdarip idive kaninda urik asit yuksek cikiyordu Biberiye cayi ile bu sorunu da cozuldu![]() 8 Kayinpederim boyun kireclenmesinin sonucunda boyun tamamenhareketsiz duruma gecti Doktorlar ameliyat yapamayiz boyle idare etdediler Biberiye yagi ile yaptigi masajlar sonucu 1 hafta sonraboynunu hareket ettirmeye basladi ![]() 9 Kizim kosarken carptigi eli mosmor oldu Biberiye yagini surduk2 saat sonra morluk gecmeye basladi Akraba doktora soruyorum soylemorluk normal ne kadar zamanda gecer diye ve 2 gunde gecer diyor ![]() 10 Biberiye yagi ecza dolabimizda artik yerini almisti Bir yerin mi agriyor(ornegin bas agrisi) sur biberiyeyi en azindan gecici olarak agri gecsin ![]() Bir yerin kesildi mi, cizildi mi sur biberiye yagini cok suratli olarak iyilessin ![]() Umarim arkadaslar icin bu bilgiler yararli olur ![]() Prof Dr Turhan USLU(Alıntı) |
|
|
|