![]() |
Uzmanlar Hangi Suları Tercih Ediyor? Su Alırken Nelere Dikkat Ediyorlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Uzmanlar Hangi Suları Tercih Ediyor? Su Alırken Nelere Dikkat EdiyorlarUzmanlar hangi suları tercih ediyor? Su alırken nelere dikkat ediyorlar Bazı marka damacana suların sağlıksız olduğu yönünde çıkan çeşitli haberler, herkesin kafasını karıştırdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PROF ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tıp Fakültesi Hidroklimatoloji Anabilim Dalı Başkanı DAMACANA VE PET ŞİŞE Su tüketimi doğrudan gelir düzeyi ile bağlantılıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DENETİMDEN GEÇMİŞTİR Ben dışarıdayken pet şişelerde, evdeyken damacanadan su içiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() DOÇ ![]() ![]() Memorial Şişli Klinik Laboratuvarlar Koordinatörü SU ARITMA SİSTEMİ Tekrar tekrar kullanılan damacanaların; belli bir kullanım sayısından sonra (40-50 dolum) kırılması veya delinmesini beklemeden kullanımdan kaldırılması gerekmektedir ![]() Ben evimde yaklaşık beş senedir su arıtma sistemi kullanıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YRD ![]() ![]() ![]() Medical Park İzmir Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı MUTLAKA CAM ŞİŞE Son dönemde kamuoyunu oldukça meşgul eden damacanaların; iç ve dış yıkama işlemi eksiksiz yapılmalı, yıkanan damacanalarda deterjan ve dezenfektan madde kalmamalı ve dolum ünitesi steril hava düzenine sahip olmalıdır ![]() Ben evimde musluk suyu ve cam şişede su tercih ediyorum ![]() ![]() ![]() UZM ![]() ![]() Beslenme ve Diyet Uzmanı GÜNEŞTE KALMASIN Ben şu an arıtılmış su içiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Suların çok satıldığı, hızlı sirkülasyonun olduğu yerlerden pet şişe almak lazım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() UZM ![]() ![]() Medical Park Göztepe Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı RAF ÖMRÜNE BAKARIM Sadece su kaynağının temiz olması yetmez; aynı zamanda damacanaların yeniden kullanıma uygun şekilde yıkanması, durulanması ve dezenfekte edilmesi de çok önemlidir ![]() Aldığınız damacanaların Sağlık Bakanlığı'nın denetiminden geçtiğinden emin olun ![]() Ben damacana su kullanıyorum ![]() ![]() ![]() İş yerlerindeki su sebillerinde de analizler yapılmalı ![]() ![]() UZM ![]() ![]() Memorial Antalya Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı ŞEHİR SUYU GÜVENLİ Musluk suyu analizleri tüm şehirlerde çok sıkı bir şekilde yapılmaktadır ![]() ![]() ![]() Maden suyu, içerdiği doğal mineraller nedeniyle suyun yanında destek olarak tüketilmelidir ![]() ![]() GİZEM KESERVURAN Medical Park Göztepe Beslenme Uzmanı KARTON KUTUDA SU Her şeyden önce su Ph'ının özellikle 7 ![]() ![]() ![]() Ben ofisimde ve günlük yaşamımda mümkün oldukça cam şişede su tercih ediyorum ![]() ![]() ![]() SELAHATTİN DÖNMEZ Beslenme ve Diyet Uzmanı 5 LİTRELİK ŞİŞE SUYU Ben günlük hayatımda güvenilir markaların, 5 litrelik şişelerde satılan sularını tercih ediyorum ![]() ![]() ![]() Herkese güvenilir markaların bir kere kullanılıp atılan pet veya cam şişedeki sularını tavsiye ederim çünkü damacanalar defalarca kez kullanıldığı için yeterince steril olmayabilir ![]() NİLAY KEÇECİ Memorial Suadiye Tıp Merkezi Beslenme Uzmanı PLASTİK OLAN SAĞLIKSIZ Ben evimde iyi ve sağlıklı olduğuna inandığım damacana sularını tüketiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Plastikten yapılmış damacanalarda beklettiğimiz su, vücutta kanserojen etki yaratabilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|