Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
başladı, çıkmaya, hastalıkları, kış, ortaya

Kış Hastalıkları Ortaya Çıkmaya Başladı

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kış Hastalıkları Ortaya Çıkmaya Başladı



Kış Hastalıkları Ortaya Çıkmaya Başladı

Havaların birdenbire soğumasıyla birlikte kış hastalıkları yavaş yavaş ortaya çıkıyor

Uzmanlar kışı yatakta geçirmemek için uyarılarda bulunuyor Kış hastalıkları denilince akla ilk olarak bu mevsimde 'iklimsel', 'sosyal' ve 'fiziksel' değişikliklere bağlı olarak ortaya çıkan veya sıklığı artan hastalıklar gelmektedir VKV Amerikan Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü'nden Prof Dr Levent Tabak ve Dr Elif Altuğ Kolsuk, kış hastalıkları hakkında bilgi veriyor:

SOĞUK ALGINLIĞI
Soğuk algınlığı, farklı virüslerin neden olduğu; burun ve boğazda yerleşen hafif bir enfeksiyondur Genellikle 1 haftayı bulan hastalığın süresi; çocuklarda, yaşlılarda ve başka rahatsızlığı olan kişilerde uzayabilir

BELİRTİLER
* Burun akıntısı
* Hapşırık
* Tat ve koku alma duyularında azalma
* Boğazda gıcık hissi
* Öksürük
* Bebeklerde ve çocuklarda sıklıkla ateş
* Sigara kullananlarda yakınmalar

TEDAVİ Yöntemi
YakInmalara yönelik olarak planlanan hastalığın virüslere yok edici ilaç tedavisi yoktur Antibiyotikler, soğuk algınlığına eklenen bakteriyel enfeksiyonların varlığında kullanılmaktadır Tedavi sürecinde; kafein içeren kahve, çay veya kolalı içecekler ile alkol kullanımından kaçınılmalıdır Çünkü kafein ve alkol istenilenin aksine, susuzluk yaratacaktır Eğer sigara kullanılıyorsa, bırakılmalı ve sigara kullanılan ortamlardan uzak durulmalıdır Yatak istirahati, hastalık süresinin kısaltılmasında etkili olmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.