|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
adapte, değişikliğine, edebiliriz, iyi, mevsim, vücudumuzu, şekilde |
![]() |
Mevsim Değişikliğine Vücudumuzu En İyi Şekilde Nasıl Adapte Edebiliriz? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mevsim Değişikliğine Vücudumuzu En İyi Şekilde Nasıl Adapte Edebiliriz?Mevsim değişikliğine vücudumuzu en iyi şekilde nasıl adapte edebiliriz? Hava sıcaklıklarının değişimiyle birlikte grip, soğuk algınlığı, bronşit gibi pek çok hastalıklara karşı vücudumuzun direnci azalıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Antioksidanlar, vücuttaki bazı enzimleri artırıp, savunma mekanizmasını daha da güçlendirmeyi sağlar ![]() ![]() Antioksidan etkiye sahip olduklarından A, C, E vitaminlerinin, selenyum, çinko, magnezyum gibi minerallerin, omega - 3 ve omega - 9 yağ asitlerinin alımını artırmak önemlidir ![]() ![]() KABIZLIĞA DİKKAT Çoğu insan bu dönemde yorgunluk nedeniyle fiziksel aktivitelerini azaltır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Spor ile birlikte lifli besinlerin tüketiminin de azalması sonucu, kabızlık sorunu kendini gösterebilir ![]() ![]() ![]() ![]() Sonbaharda güneş yüzünü daha az gösterdiğinden, D vitamini gereksinmesini karşılamakta sorunlar yaşayabiliriz ![]() ![]() MİGRENDE BESLENME Bu hafta katıldığım bir televizyon programında, program sunucusu mevsim değişikliğiyle birlikte migren benzeri baş ağrıları yaşadığından bahsetti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AĞRILI GÜNLERDE NE YEMELİSİNİZ? - Sebze çorbası - Rafadan yumurta - Patates ve diğer sebzelerin püreleri - Izgara balık - Muz, elma ve armut - Papatya ve nane çayı - Bol su - Havuç, kereviz, - Asitsiz, alkolsüz içecekler, bitki çayları ![]() Migreninizi hangi faktörlerin tetiklediğini bilmeniz de önemli ![]() ![]() MİGRENİ TETİKLEYEBİLECEK BESİNLER - Çikolata - Peynir - Kafeinli içecekler (çay, kahve, asitli içecekler) - Deniz ürünleri (kalamar, karides, midye) - Konserve besinler - Bakla - Alkollü içecekler (bira, şarap, viski) - Sakatat (karaciğer, beyin, böbrek, işkembe) - Sucuk, salam, sosis, pastırma gibi şarküteri ürünleri (sodyum nitrat içerirler) - Hazır et ve tavuk suyu tabletleri (monosodyum glutamat içerir) - Turunçgiller (portakal, mandalina, greyfurt, limon) - Yağlı ve baharatlı yiyecekler - Maya EN İYİ VİTAMİN KAYNAKLARI - A vitamini: Karaciğer, yeşil yapraklı sebzeler, havuç, kayısı, yumurta ![]() - C vitamini: Kuşburnu, maydanoz, yeşil sivri biber, karalahana, karnabahar, çilek, limon, portakal, greyfurt, kivi ![]() - E vitamini: Soya yağı, bitkisel yağlar, yağlı tohumlar ![]() - Selenyum: Deniz ürünleri, böbrek, yürek ve diğer etler ![]() - Çinko: Et, karaciğer, bulgur, balık, süt, yumurta, badem içi, ceviz, elma, kuru baklagiller ![]() - Magnezyum: Badem, ceviz, fındık, fıstık, muz, kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler, tahıllar ![]() |
![]() |
![]() |
|