Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aşısına, kanser, kobay, oldu

Kanser Aşısına Kobay Oldu

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kanser Aşısına Kobay Oldu

Kanser aşısına kobay oldu

5 yıl önce 19 yaşındayken rahim ağzı kanseri aşısı deneylerine katılan Vanessa Pinto, hikayesini anlattı

Glaxo Smith Klinenın (GSM) deneyinden jinekoloğu Prof Dr Wiebren Tjalma sayesinde haberdar olan Vanessayı önce denek olmak ürkütmüş Ancak, 15 yaşındaki kız kardeşi ve doğmamış çocuklarına sorumluluğu olduğunu düşünerek kabul etmiş Şimdi bir kız sahibi olan Pinto, “Kızımın geleceği için doğru kararı vermişim” diyor Dünyada aşılanan ikinci, Belçikada da ilk kadın olan Pinto ile aşılama sürecini konuştuk:

Aşı ile ilgili klinik çalışmaları size teklif edildiğinde ne hissettiniz?

6 ayda bir jinekoloğa giden, her yıl check-up yaptıran, pap smear testlerini hiç ihmal etmeyen birisiydim Prof Dr Tjalma aşı için sağlıklı, cinsel açıdan aktif birini aradıklarını söyledi Denek olmak fikri beni biraz ürküttü Ancak bu kanserden benim kadar titiz bir insanın bile haberi yoktu ve kabul ettim

Ailenizden, yakınlarınızdan tepki gördünüz mü?

Erkek arkadaşıma anlattım, haklı bulduğunu söyledi Ancak ailem kobay olma fikrinden ürktü Kanserin yol açtığı ölümleri anlatınca razı oldular Şimdi onlar da aşıyı yaptırmayı düşünüyor

Klinik çalışmalar sırasında aşı olup olmadığınız size söylendi mi?

Hayır, bu çift taraflı kör bir çalışma Ne aşıyı vuran ne de ben enjektörün içinde ilaç mı plasebo etkisi altında mıyım biliyoruz Ancak beş yıl sonra halen antikor düzeyim çok yüksek çıkıyor Bu da beni mutlu ediyor

Aşının yan etkileri var mı?

Sadece iğneyi koluma vurduktan sonra bir sıcaklık hissi, kızarıklık yaşadım

Kızınızın adına bir şey yaptığınızı hissediyor musunuz?

Kesinlikle Kızımın babası Bruno bunu çok cesurca buluyor 5 haftalık bebeğimi, Lailayı kucağıma aldığımda İyi ki bu çalışmalara katılmışım İnsanlığa karşı sorumluluğumu yerine getirdim diye hissediyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com