![]() |
Meme Kanserinin Görülme Yaşı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meme Kanserinin Görülme YaşıMeme kanserinin görülme yaşı 8 kadından biri yaşam süresince meme kanserine yakalanıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Her yıl Türkiye'de yaklaşık 30 bin kadına meme kanseri tanısı konuluyor ![]() ![]() Hastalığını, kontrol amaçlı mamografi çektirirken öğrendiğini belirten Zerrin Atuk, o anı şöyle anlatıyor: “Mamografiyi çeken doktor bir şeyler söylemeye çalışıyor ama ben ne demek istediğini anlamadım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teşhisin ardından ameliyat olan ve iki göğsüne de protez takılan Zerrin Atuk, ağır bir tedavi görmüş ![]() ![]() ![]() ![]() Atuk, “41 yaşındayım, 40 yaşında 'artık şu mamografi ritüeline başlayalım' dediğimde tesadüfen kanserle yüzleştim ![]() ![]() Uzmanlara göre meme kanserinin görülme yaşı 20'lere düştü ![]() ![]() İLK MAMOGRAFİ 35 YAŞINDA YAPILMALI Genel Cerrahi Uzmanı Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Erken teşhisin hayat kurtardığını vurgulayan Prof ![]() ![]() ![]() Kadınların her ay elle kendi kendilerini muayene etmeleri ve yılda bir kez doktor kontrolünden geçmeleri de meme kanserinin erken tanısı için yapılan öneriler arasında ![]() |
![]() |
![]() |
|