Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
belirlemek, kanserini, mide, mikroskopla

Mide Kanserini Mikroskopla Belirlemek

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mide Kanserini Mikroskopla Belirlemek

Mide kanserini mikroskopla belirlemek

Dünyanın en küçük mikroskobu Cellvizio, normal hücrelerden kanserli hücrelere giden yolu adım adım izleyerek kanser öncüsü lezyonların erken evrede yakalanmasını sağlıyor

Amerika’da ve Avrupa’da 400’den fazla merkezde kullanılan Cellvizio mikroskobu, sindirim sistemindeki en küçük değişikliği hücre bazında gösterebiliyor

Cellvizio, gerekli durumlarda hastaya ayni seansta müdahale edilmesine ve bazı durumlarda biyopsi sonucunu beklemeye gerek kalmadan teşhis konulmasına olanak sağlıyor

Cellvizio, Türkiye'de ilk kez 70 yaşındaki bir kadına uygulandı Gastroentereloji Uzmanı Prof Dr Hakan Şentürk; ''Hastanın yemek borusunda yutma zorluğuna yol açan bir lezyon vardı Cellvizio ile sindirim siteminde yapılan incelemede hücrelerinde bir değişim olmadığı, gastrit ve reflü olduğu ortaya çıktı'' dedi

Prof Hakan Şentürk, bu teknoloji ile normalde biyopsi ile alınıp değerlendirilebilen dokuların tamamen görünüşle ayırt etmenin mümkün olabildiğini vurguladı

Cellvizio, damardan verilen bir ilaçla hücreleri sadece büyütmüyor, hücresel yapıyı tamamen ortaya koyuyor ve hekim ekrandan hücrelerin yapısını izleyebiliyor Normal hücrelerden kanserli hücrelere giden yol bu teknoloji ile adım adım izlenerek kanser öncüsü lezyonların erken evrede yakalanmasına olanak sağlıyor

Prof Hakan Şentürk, özellikle pankreas ve bağırsak hastalıklarının yüzde 80’ine geç evrede tanı koyulabilmesinin Cellvizio’nun önemini artırdığını söyledi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com