![]() |
Meme Kanserinde Yanlış Bilinenler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meme Kanserinde Yanlış BilinenlerMeme Kanserinde Yanlış Bilinenler Kadınların kabusu meme kanserinde yanlış bilinenler Sık sık mamografi çektirmek insanı kanser yapar mı? Doğum kontrol hapları meme kanserine yol açar mı? Anne olma ve emzirmek meme kanseri riskini yok eder mi? İşte çoğunlukla cevapları yanlış bilinen bu ve benzeri soruların gerçek yanıtları ![]() ![]() Kanser çeşitleri arasında en sık görülenlerin başında meme kanseri geliyor ![]() ![]() ![]() Genel Cerrahi Uzmanı Op ![]() ![]() YANLIŞ: Mememi kendim kontrol ediyorum ![]() ![]() ![]() DOĞRU: Meme kanseri ancak şikayetler başlamadan yakalandığında çok kolaylıkla tedavi edilebilir ![]() ![]() ![]() YANLIŞ: Ailemde meme kanseri yok ![]() ![]() DOĞRU: Ailede meme kanseri olması mevcut riski artırır ama meme kanserlerinin yüzde 85'i bireysel faktörlerle ortaya çıkar ![]() ![]() YANLIŞ: Doğum yaptım ve emzirdim ![]() ![]() DOĞRU: Doğum yapıp, emzirmiş olmak, meme kanserini engellemez ![]() YANLIŞ: Menopozdan önce meme kanseri olunmaz ![]() DOĞRU: Meme kanseri her yaşta görülebilir ![]() ![]() YANLIŞ: Erkeklerde meme kanseri olmaz ![]() DOĞRU: Erkekte de meme kanseri görülebilir ama kadınlara göre daha düşük orandadır ![]() YANLIŞ: Ben meme kanserinden çok korkuyorum ![]() ![]() DOĞRU: Bu tip bir ameliyat ancak estetik amaçla yapılabilir ![]() ![]() ![]() YANLIŞ: Mememde çok sayıda kist var ![]() ![]() DOĞRU: Meme kistleri çoğu kadında görülür ve genellikle kanser riski taşımaz ![]() ![]() ![]() YANLIŞ: Doğum kontrol hapları meme kanseri yapar ![]() DOĞRU: Uygun dozda ve uygun sürede doktor kontrolünde kullanılan doğum kontrol haplarının, meme kanseri riskini artırıcı etkisi yoktur ![]() YANLIŞ: Mememden akıntı geldi ![]() DOĞRU: Her kadında memeden sıkmakla bir miktar akıntı olabilir ![]() ![]() ![]() Sabah : ESRA TÜZÜN |
![]() |
![]() |
|