Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
besinler, durmamız, gereken, için, kanserden, korunmak, uzak

Kanserden Korunmak İçin Uzak Durmamız Gereken Besinler

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kanserden Korunmak İçin Uzak Durmamız Gereken Besinler



Kanserden Korunmak İçin Uzak Durmamız Gereken Besinler

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Onkoloji Bölümü Dr Yavuz Dizdar, ''Yağ 3 defa kullanıldıktan sonra özelliğini yitiriyor Ancak endüstride yağ 40 defa kullanılıyor Bu da insanların sağlıklarını kaybetmelerine neden oluyor'' dedi

Dizdar, Tekirdağ Belediyesi'nce Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Kanserden Korunmada Uzak Durmamız Gereken Besinler'' konulu konferansa katıldı Dizdar, burada yaptığı konuşmada, üreticilerin süt ve yoğurda bir takım işlemler yaptığını ve ekşimediğini söyledi

Bu ekşimeme durumunun herhangi bir katkı maddesiyle elde edilmediğini bildiren Dizdar, yapılan işlemler nedeniyle sütün raf ömrünün 6 aya çıkarıldığını, kapağı açıldığında ise 1 ay bozulmadığını ifade etti Dizdar, şunları kaydetti:

''Bir şeyin steril olması durumunda bile, açıldığında bozulması gerekir Üreticiler, süte ve yoğurda basınç uyguluyorlar ve bunu sıcaklık altında yapıyorlar Homojenize edilmiş yoğurdun üzerine kaymak çıkmıyor Ancak, yoğurtlar 'geleneksel kaymaklı homojenize yoğurt' şeklinde satılıyor Bunu da yoğurdun üzerine margarin basarak elde ediyorlar Yeni doğmuş bebeği anne sütüyle beslemezseniz sağlıklı olmuyor Süt, yeni doğmuş bebeğin dünyayla tanışması için verilen özel bir şeydir Bunun bu şekilde doğal haliyle tüketilmesi gerekiyor Homojenizasyonla sütler özelliğini yitirmeye başladı Bunu yoğurda da aksettirdiğiniz zaman yoğurt da özelliğini terk etmeye başladı''

DİĞER BESİNLERE UYGULANAN İŞLEMLER

Ete de üreticiler tarafından işlemden geçmesi sırasında basınç uygulandığını anlatan Dizdar, uygulanan basınç nedeniyle ette mikroorganizma ürememeye başladığını ifade etti

İşlenmiş etin tamamen özelliğini kaybettiğini belirten Dizdar, normal şartlarda kızartmanın sağlığa zararlı olmadığını söyledi Normal şartlarda kızartma yapılan yağın 3 defa kullanılması gerektiğini bildiren Dizdar, Şöyle konuştu:

''Yağ 3 defa kullanıldıktan sonra özelliğini yitiriyor Ancak endüstride yağ 40 defa kullanılıyor Özelliğini kaybettikten sonra içine madde koyuluyor ve tekrar açık sarı renge geri dönüyor 40 kere kullanışmış yağ, artık yağ değil petrole dönüşüyor Bu da insanların sağlıklarını kaybetmelerine neden oluyor Türkiye'de yılda 350 bin ton atık yağ çıkması gerekiyor, ancak toplanan yağ 8 bin ton Bu yağın nereye gittiği bilinmiyor''

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.