Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Cinsellik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eşimle, girmedik, ilişkiye, yapmalıyım

Eşimle Hiç İlişkiye Girmedik Ne Yapmalıyım?

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eşimle hiç ilişkiye girmedik ne yapmalıyım?

Sekiz yıldır evliyim ama hâlâ eşimle cinsel birleşme yaşayamadık Artık çocuk sahibi olma zamanımız da geldi Bu konuda ne yapmalıyız? EE/Giresun

Cinsel ilişkiye girememe hastalığı (CİG) adını verdiğimiz sorun, kadından ya da erkekten kaynaklanabilir Eğer kadın korkularından dolayı ilişkiyi reddediyor ve eşi ilişki kurmak istediğinde vajinasında ve tüm vücudunda istem dışı kasılmalar oluyorsa vajinismus tanısı konabilir

CİNSELLİK TEMELDİR

Aynı zamanda erkek de cinsel ilişki kurmaktan kaçınabilir Burada da erkeğin birtakım psikolojik sorunları olduğundan ya da performans kaygısı nedeniyle cinsel ilişki kurmayı ertelemesi durumundan bahsedebiliriz Cinsellik; evliliğin temel taşlarından biridir ve bu sorun devam ettikçe hem siz hem de eşiniz huzursuz olursunuz Bu yüzden bir cinsel terapiste başvurmanızı öneririm

Cinsel Terapist Dr Cem Keçe

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Eşimle cinsel ilişkiye giremedik ne yapmalıyım

Eşimle dört yıldır evli olmamıza rağmen cinsel ilişkiye giremedik O an geldiğinde korkuyorum Bana vajinismus hakkında biraz bilgi verir misiniz? BM/Ankara

Vajinismusun nedeni beyindir

Ülkemizde çiftlerin cinsel terapiye başvurma nedenlerinden ilki vajinismustur Diğer ülkelerde bizdeki kadar yaygın olmayan vajinismus, ülkemizde 10 kadından birinde görülmektedir Bunun temel nedeni de kadına çocukluğundan itibaren aşılanan, cinsellikle ilgili olumsuz telkinlerdir Çünkü vajinismus aslında kadının kendini korumasıdır Yani vajinismus bir savunma mekanizmasıdır Vajinismus dendiğinde sadece vajina kaslarının kasılması akla gelse de, kadının tüm vücudu kasılabilir Bu kasılmanın nedeni vajinanın kasılmasına neden olan beyindeki cinselliğe dair olumsuz düşüncelerdir Vajinismusun yüzde 100 tedavisi vardır, kader değildir Bu konuda cinsel terapistten yardım almalısınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Vajinismus çabuk iyileşir

Dört yıldır eşimle cinsel ilişkiye giremiyoruz O an geldiğinde kilitleniyorum Vajinismus, cinsel terapi ile çok kısa sürede çözülebilir mi? YB/Kastamonu
Cinsel terapi ile vajinismus çok kısa sürede çözülebilir Cinsel terapinin içeriğinde; kadının cinsel ilişkiye dair olumsuz duygu ve düşüncelerinin olumluya çevrilmesi yer alır

AMAÇ MUTLULUKTUR
Cinsel bilgilendirme yapıldıktan sonra çiftlerin birbirine yakınlaşması için çeşitli uygulamalar öğretilir Çift, bu uygulamaları evinde kendi rahat ve ideal ortamında yapar Amaç, çiftin sağlıklı ve mutlu bir cinsel yaşantıya kavuşmasıdır O yüzden çiftlere; kısa sürede çözüm sağlayacağı söylenen terapiler yerine uzun vadede cinsel yaşamın kalitesini arttıracak tedavilere başvurmalarını öneririz

CİSED GENEL BAŞKANI DR CEM KEÇE

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

bende 1 yıllık evliyim ama daha eşimle cinsel ilişkiye giremedik,deniyoruz ama inanılmaz bir ağrı hissediyorum dayanıyorum biraz ama sonuç yine aynı ne yapmam gerektiğini bilmiyorum kimseyle konuşamıyorumda,parmak egzersisinin iyi geleceğini söylüyorlar sizce ne yapmalıyım?
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

Kastamonu'da evlilik ve cinsel terapi konularında Gamze Eser'den yardım alınabilir Kendisine (0366) 2143126 numaralı telefondan ulaşılıp randevu talep edilmesi yeterlidir Psikologlar ve psikiyatristler derneği kastamonu temsilcisi olan Gamze Eser'in bu konuda yardımcı olduğu danışanlarından olumlu geri dönüşler olmuştur
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com