Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Cinsellik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cinsel, girememe, hastalığı, ilişkiye

Cinsel İlişkiye Girememe Hastalığı

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cinsel ilişkiye girememe hastalığı

Herkesin başına gelebilir!
* Ben 26 yaşında bir erkeğim, beş aylık evliyim ve eşimle hâlâ ilişkiye giremedik Vajinaya değer değmez boşalıyorum Lütfen bana yardımcı olun ML / Tokat

İlk cinsel deneyimde birleşme olmamasına 'Cinsel ilişkiye girememe hastalığı' denir ve üç şekilde karşımıza çıkar Eğer sorun kadının cinsel ilişki sırasında kendini kasmasından kaynaklanıyorsa 'vajinismus', erkeğin ereksiyon olamamasından kaynaklanıyorsa 'bağlanma' nedeniyledir Ama sorun hem erkeğin hem de kadının cinsel bilgisizliği ve deneyimsizliğinden kaynaklanıyorsa ilk gece sendromu yaşanıyordur Yaşadığınız durumu bir suç olarak değerlendirmek doğru olmaz Her insan hayatının bir döneminde cinsel sorun yaşayabilir Önemli olan çözümü doğru yerde aramak ve çözüm için çaba göstermektir Size önerim; rahat olun ve cinsel anlamda eşinizle birbirinize daha çok vakit ayırın

CİNSEL TIP DERNEĞİ BAŞKANI DR CEM KEÇE

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Cinsel terapistle görüşün!

Beş yıllık evliyiz Eşimle hâlâ cinsel ilişkiye giremedik İlk gece eşimi fazla zorlamıştım Neden eşim kendini kasıyor ve bu konuda ne yapmalıyım? BV/Diyarbakır

Herhangi bir travmatik deneyim, vücut ve zihinde olumsuz bir etki yaratabilir ve vajinismusu tetikleyebilir Vajinismuslu kadınlar için cinsel birleşme her zaman ağrıyı çağrıştırır Bu ağrı, ilk deneyimde yaşanacak gerçek bir ağrı olabileceği gibi daha önce yaşamayan hayali bir ağrı algısı da olabilir Bu algı, sinir sistemine gönderdiği sinyallerle aşk kaslarının kasılmasına sebep olur Bu kasılma da, vajinanın çapını daraltarak cinsel birleşmenin ağrılı olmasına ve dolayısıyla da vajinismusa neden olabilir

NEDENİ ÇARESİZLİK Mİ?
İstenmeyen bir cinsel durum kendisini kötü ya da zorlanmış hissetmesine, çaresizliğe, kendini koruma dürtüsüne ve dolayısıyla vajinismusa sebep olabilir Vajinismus cinsel terapiyle düzelebilir Bu nedenle bir cinsel terapiste başvurmalısınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com