Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kalp, korkuyorum, krizinden, yapmalıyım

Kalp Krizinden Korkuyorum Ne Yapmalıyım

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kalp Krizinden Korkuyorum Ne Yapmalıyım

48 yaşında bir kadınım Aşırı kiloluyum, yüksek kolesterol ve tansiyonum var Kalp krizinden korkuyorum İlaç kullanmak yerine kilo vermeyi düşünüyorum FG-Ankara

Geçtiğimiz günlerde kalp krizi ve inmenin risklerini inceleyen 18 çalışma birleştirildi ve yaklaşık 250 bin kişinin verileri bir araya getirildi

TEDAVİYİ GECİKTİRMEYİN
Araştırmada; orta ve ileri yaş için en önemli dört risk faktörün sigara kullanımı, yüksek kolesterol, diyabet ve yüksek tansiyon olduğu belirlendi Bu risk faktörlerinin sayısı ve şiddeti arttıkça kalp krizi ve inme geçirme riskiniz de aynı oranda yükseliyor 55 yaşında hiç sağlık riski olmayan bir kadında kalp krizi geçirme olasılığı yüzde bir iken, iki veya daha fazla riski olan bir kadında bu olasılık yüzde 20'ye çıkıyor Kilo vermeniz durumunda gerçekten de var olan sorunlarınızda bir iyileşme yaşayabilirsiniz Ancak hedeflediğiniz kiloya inene kadar tedaviyi geciktirmeniz doğru değildir Bu nedenle vakit kaybetmeden bir uzmana başvurun

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com