Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cinsellikle, çocuğum, ilgili, sorular, soruyor, yapmalıyım

Çocuğum Cinsellikle İlgili Sorular Soruyor Ne Yapmalıyım

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çocuğum Cinsellikle İlgili Sorular Soruyor Ne Yapmalıyım



Çocuğum cinsellikle ilgili sorular soruyor ne yapmalıyım

Cinsel bilgileri doğru verin
* Çocuğumun cinsellikle ilgili soruları karşısında panikliyorum Bu durumlarda nasıl davranmalıyım? Ona nasıl cevaplar vermeliyim? (GÖ/Kayseri)






Çocuk üç yaşından itibaren cinsel kimliğini keşfetmeye çalışır Bununla birlikte ilginç ve cevabı zor olan sorular gelmeye başlar Özellikle ailenin sosyo-ekonomik düzeyi, kültürel faktörleri, ahlaki yapısı, yetiştirilme şekli; çocuğun cinsellikle ilgili sorularını cevaplama tarzını da belirler

Kızmadan yanıtlayın
Kızarak, ayıplayarak, alay ederek, utanarak verilen cevaplar çocuğun tatmin olamamasına ve yakın çevresindekilerden sorularının cevaplarını öğrenmeye çalışmasına sebep olur Ancak bu arada sağlıksız bilgilere ulaşması, ileriki yaşlarda cinsel kimliğini olumsuz etkiler Bu nedenle çocuğunuzun sorduğu sorulara yaşına uygun, açıklayıcı ve doğru cevaplar vermeye çalışın Konuyu, yetişkin düzeyinde değil, çocuğunuzun anlayabileceği çocuk diliyle anlatın Mutlaka eşinizle aynı cevabı verin!

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.