Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlaşmazlığı, arasında, çocuğa, eğitim, eşler

Eşler Arasında Çocuğa Eğitim Anlaşmazlığı

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eşler Arasında Çocuğa Eğitim Anlaşmazlığı

Eşler arasında çocuğa eğitim anlaşmazlığı

Tutarlı olmak önemlidir!

* Eşimle çocuğumun eğitimi konusunda anlaşamıyoruz Ben okulda başarılı olmasını isterken, eşim çocuğun yanında 'Onu sıkma' diyor Ne yapayım? JÖ/İzmir

Biz buna 'tutarsız ebeveyn tutumu' diyoruz ki, en tehlikeli durumdur Çünkü çocuğun, bu tarz tutum farklılıklarına tanık olması anne ve babasına karşı güvensizlik duymasına neden olur Hatta bazen aşırı durumlarda çocukta taraf tutmaya kadar gidebilir Annenin 'hayır' dediğine, babanın 'evet' diyebileceğini bilen çocuk bunu kullanır Dolayısıyla da daha yoğun davranış sorunları gösterir Bu nedenle eşinizle baş başa kaldığınız bir anda, bu sorunu enine boyuna konuşarak çözüm bulmaya çalışın En azından görüş farklılıklarınızı çocuğunuza yansıtmayın! Tutarlı olmaya çalışın!

Kitapları bol resimli olsun!
* Yedi yaşındaki oğluma kitap alırken nelere dikkat etmeliyim? Kitap alırken nasıl seçmeliyim? ÖY/Adana
Çocuklar için kitap seçimi yaparken gelişimine uygun olanları tercih etmelisiniz Kitabın dili, resimleri, yazım şekli, içeriği, şiddet unsuru ve korkutucu öğeler taşıyıp taşımadığına dikkat edin Öykü kitabı alın!
Eğer mümkün ise kendi yaş grubu için çıkarılan kitaplardan kendisinin seçmesini isteyin Özellikle konuları sosyal içerikli olan, keyifli kitaplar seçmenizde fayda var Bol resimli az kelimeli kitaplar, içinde üçdört karakterin olduğu seslendirilmiş hikâyeler, mesaj veren öyküler, izlediği çizgi filmlerden uyarlanmış yapıtlar, mesleklerle ilgili olanlar, doğa ve hayvanları anlatan deneysel kitaplar alabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com