Bacaklara Giren Krampların Tedavisi |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bacaklara Giren Krampların TedavisiBacaklara Giren Krampların Tedavisi Geceleri bacaklarıma giren kramplar beni uyutmuyor Geceleri hiç uyuyamıyorum Bacaklarıma kramplar giriyor ve aniden uyanıyorum Bu durumun sebebi nedir? Nasıl tedavi edilebilir? Arzu L/Muğla Baldır veya ayaklarda oluşan gece krampları, orta yaşlardan itibaren sıklaşıyor Bu probleme neyin yol açtığı bilinmiyor Ancak sizi yatkın hale getiren faktörler var Örneğin gece krampları özellikle vücuttan su ve tuz kaybı fazlalaştığı yaz aylarında sıklaşıyor Kalsiyum ve magnezyumun vücuttaki dengesizliğinde de oluşabiliyor Gece yatmadan önce alkol aldıysanız ya da ağır egzersiz yaptıysanız, bu sorun oluşabilir İLAÇLAR RİSKLİ! Gece krampları, altta yatan bir sağlık sorunun habercisi de olabiliyor Şeker hastalığı, hipotiroidi sorunu, varis, Parkinson gibi sinir-kas hastalıkları ya da böbrek yetmezliği olanlarda, bacak krampları daha sık görülüyor Bu soruna kullandığınız ilaçlar da neden olabiliyor Şeker hastalığı ya da yüksek tansiyon tedavisinde kullanılan ilaçlar ile idrar söktürücülerin özellikle böyle bir riski bulunuyor YATMADAN DUŞ ALIN Kramp ağrısına dayanmak gerçekten de güçtür Bu kramplar yalnızca ağrıya yol açmaz, uykunuzu da kaçırır Uzun süreli gece kramplarından şikayetçiyseniz mutlaka doktorunuza başvurmalı ve sorunun nedenini araştırmalısınız Gece sancıyla uyanırsanız; kramp oluşan bacağınızı uzatıp, ayağınızı bilekten esnetin ya da bacağınıza masaj yapın Kasılmış olan kası soğuk kompres ya da ılık duşla gevşetin Yatmadan önce ılık bir duş almanız da, sizi gece kramplarından koruyabilir Sabah : Dr Ece Hattat |
11-04-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bacaklara Giren Krampların TedavisiBana denizde çok girerdi kramp bacağımanedendir bilmiyorum bacağım fena kasılırdı çok fecii bir durum gerçekten o an ne olduğunuzu şaşırıyorsunuz hele ki denizde boğulma tehlikesi bile geçirebilirsinizAllah muhafaza Teşekkürler dolunay |
11-04-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bacaklara Giren Krampların TedavisiBende bu sıralar çok olmaya başladı özelikle geceleri uykudan uyandırıyor beni yaşlanıyormuyum ne:) genelikle orta yaşlarda görünüyormuş |
11-04-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bacaklara Giren Krampların Tedavisibence orta yasla alakasi yok bendede cok SIK olan bi durumm ama genelde soguk aldigim zamanlar oluyoo magnezyum eksikliginden kaynaklanir demisdi doktor |
|