Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dağınıklığı, dikkat, için, ilaç, kullanılmalı

Dikkat Dağınıklığı İçin İlaç Kullanılmalı Mı

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dikkat Dağınıklığı İçin İlaç Kullanılmalı Mı

İlaçtan önce eğitsel tedavi

9 yaşındaki oğluma hiperaktivite teşhisi kondu ve doktorumuz ilaç önerdi Benimse tereddütlerim var Dikkat dağınıklığı için ilaç kullanılmalı mı? YM/İzmir

Çocuğunda dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite sorunu olan aileler, genellikle uzmanların vermiş olduğu ilaca karşı son derece tedirgin yaklaşıp ilacın yan etkilerinden çekiniyorlar Yakın çevrelerinde yaşadıkları bazı olumsuz örnekler, pek çok ailenin ilaç konusunda kaygılarını artırıyor

BAZEN KAÇINILMAZ
Benim "Kullanın" ya da "Kullanmayın" demem, bu noktada doğru olmaz Esas olan doktorunuzun ve sizin ortak görüşünüzdür Bu tür ilaçların yan etkisi tartışılmaz ama doktorunuzun bu konuda sorumluluk alarak size önermesi önemlidir Hiperakitivite ve dikkat dağınıklığı olan bazı çocuklar için ilacın kaçınılmaz olduğunu ve kesinlikle kullanılması gerektiğini düşünüyorum Ancak, problemleri daha hafif olan çocuklar için önce birkaç ay eğitsel tedavi öneriyorum Eğitsel tedaviden sonuç alınamazsa, ilaca geçilmesi gerektiğini düşünüyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com