Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ailesinde, cilt, kanseri, olanlar, yapmalı

Ailesinde Cilt Kanseri Olanlar Ne Yapmalı

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ailesinde Cilt Kanseri Olanlar Ne Yapmalı

Ailesinde cilt kanseri olan her yıl kontrolden geçmeli

Annem, cilt kanseri oldu, tedavi gördü ve hala takip altında Bende de onun gibi çok sayıda ben var ve kanser olmaktan korkuyorum Böyle bir risk var mı? OM/Kayseri

Cilt kanserleri, başlıca üç temel tipte görülüyor ve siz hangi tür olduğunuzu yazmamışsınız O nedenle ancak genel bir şeyler söylemek mümkün

BÜYÜK BENLER RİSKLİ
Genel olarak, uzun süre aşırı güneş ışığına maruz kalmak bilinen en önemli cilt kanseri nedenidir Fakat, güneşe maruz kalmayan yerlerden de kanserin çıkabildiği bilinmektedir Hastalık riski altında olanlar şöyledir:

Renkli gözlü açık tenliler

Vücudunda çok ve büyük benleri olanlar

Ailesinde deri kanseri olanlar

Yüksek rakımda oturanlar ya da yıl boyu güneş ışığı alan ülkelerde yaşayanlar

Radyoterapi görenler

Bağışıklık sistemi baskı altında olanlar Sizin gibi hem vücudunda çok sayıda beni olan, hem de ailesinde cilt kanseri görülen birisi; mutlaka her ay vücudunu dikkatlice kontrol etmeli ve her sene bir cilt hastalıkları uzmanına muayene olmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com