|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
cevaplar, hastalığı, ile, ilgili, polikistik, soru |
![]() |
Polikistik Over Hastalığı İle İlgili Soru Ve Cevaplar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Polikistik Over Hastalığı İle İlgili Soru Ve CevaplarPolikistik Over hastalığı ile ilgili soru ve cevaplar Soru: merhabalar,ben 24 boy:1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir yıl korunmama sürenizde gebe kalamazsanız ileri tetkikler gerekebilir ![]() ![]() ----- Soru: merhaba, sürekli idrar yolları enfeksiyonu yaşıyorum ![]() ![]() İdrar kültürü yaptırıp uygun tedavi olmanızı tavsiye ederim ![]() ![]() ----- Soru: ben beş yıllık evliyim 2008 yılında tedavi gördüm üç tane doktora gittik bize ilac tadavisi yaptı en son gittigimiz doktora üç sefer aşılama yaptı ama üçüde olmadı doktora sordugumuzda bize normal dedi tam olarakbi cevap alamadık herşey yolunda dedi ama aşılama da olmadı tutmassa tüp bebek yapılacak dedi film cektiler rahim filmi igne verdiler göbekten yapılacak dedi yazarak tam anlatamadım ama yardımcı olursanız sevinirim iyi calışmalar Anladığım kadarıyla testleriniz devam ediyor ![]() ![]() ![]() ----- Soru: ben 1 yıl düzenli diane 35 kullandım ama endokrin uzmanı dianeyi kesip glifor başladı glifor 1000 kullandım sabah yarım akşam yarım 3 ay ama bu 3 ayda bir kere adet gördüm şimdi glifor bitti ne yapmalıyım Doktorunuza gitmeli ve hormon testlerini tekrarlamalısınız ![]() ----- Soru: Merhaba ben 2 aylık hamileyim doğumdan ne kadar zlaman sonra korunmalıyım daha önce yasmin kullandım evliliğimin ilk yılında doktor göz ettimi altında doğum sonrası hap mı tercih etmeliyim yoksa sprial mi görüşlerinizi alabilirmiyim süttüm beni ne kadar korur Bence öncelikle sağlıkla doğum yapmayı beklemelisiniz ![]() ![]() ----- Soru: polikistik over hastaları gebelik düşünmediği takdirde sürekli olarak doğum kontrol hapı kullanmalı mıdır?her pco lu kadın gebe olmak istediğinde bir sıkıntı yaşarmı?mesela istediği halde gebe kalamama gibi ![]() ![]() POCda gebelik bazen zor olabilir ancak imkansız değildir ![]() ![]() ![]() ----- Soru: merhaba doktor hanım : ben 2ayda bir adet oluyorum çene altında ve bacakların iç kısmında dediğin iz gibi kıllanma var ne yapmam gerekiyor ![]() Doktora gidip hormon testleri yaptırmanız gerekir ![]() ----- Soru: Merhabalar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() POClu kadınların bir kısmı gebe kalmakta zorlanabilir ![]() ![]() ![]() ----- Soru: aynı problem bendede var bu yüzden tedavi yöntemiyle hamile kaldım ![]() POClu kadınlarda bazen klinik olarak hiç probleme rastlamayabiliyoruz ![]() ![]() ------ Soru: ben 22 yaşında 7 aylık evliyim ![]() ![]() ![]() ![]() ŞU AN PROBLEM YOK DENDİ İSE EN AZ 1 YIL DOĞAL YOLLARDAN GEBE KALMAYI BEKLEMELİSİNİZ ![]() Soru: doktor hanım benim sorunum vijanada yanma ve kaşıntı var doktora gittim test verdi daha sonucları almadım doktor ilişkiyi yasakladı bende biran önce hamile kalmak istiyorum mantar varken hamile kalınırmı ilişki vijanaya zarar veririmi ÖNCELİKLE ENFEKSİYONUNUZU TEDAVİ ETTİRİN ![]() ![]() ----- Soru: merhaba 20 yaşındayım sol yumurtalığımda 6 cm büyüklüğünde kist var CA tahlili yaptırdım ve değeri 9 ![]() Doktorunuzun önereceği tedaviyi uygulamalısınız ![]() ![]() ![]() ----- Soru: merhaba bende polikistik over hastalıgından müzdaribim yaşım 22 ve 2 yıllık evliyim şekerimde var bunların sonucu olarak kilo sorunumda var ve ben tedavi olmak çocuk sahibi olmak istiyorum ne yapmalıyım bu gune gittiğim doktorlr dogum kontrol hapı verip baslarından savdılar evliliğimizin artık 2 yılı doldurduk eşimde artık yavaş yavaş bebek istedigini dile getiriyor acaba cocugum olurmu çok uzuluyorum cevabınız için şimdiden teşekkur ederim ![]() Her PCOlu kadın çocuk sahibi olamaz diye bir kural yok ![]() ![]() ![]() ----- Soru: iyi günler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bahsettiğiniz aralarla adet görmek normaldir ![]() ![]() ----- Soru: 15 yıldır pco ![]() Bence tedaviniz uygun ![]() ![]() ----- Soru: yurdanur hanım benim sorunum aşırı tüylenme bunun için bir kadın hastalıklarına uzmanına gittim ve polikistik over denildi dogum kontrol hapı verdiler ama tüylenme bir türlü geçmiyo aksine her geçen gün dahada artıyo ne yapa bilirim baska bir uzmana dahamı baş vursam acaba beni bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler ![]() Tedavinize devam edin bu arada epilasyondan fayda görebilirsiniz ![]() ----- Soru: merhaba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sizi tanımadan fikir vermem yanlış olur ![]() ![]() ![]() ![]() ----- Soru: merhaba doktorum ![]() ![]() ![]() ![]() Muayene olmanız gerekir ![]() ![]() ----- Soru: Merhaba, ben 10 aylık evliyim ![]() ![]() ![]() Gebelikte bu tür bir sorun çözülemez ![]() ![]() ----- Soru: merhaba hocam ![]() ![]() ![]() ![]() Hamile kalmanıza engel değil ancak hamilelikte ciddi sorun oluşturabilir ![]() ![]() ------ Soru: dr hanım bn 21 yaşındayım sağ göğsüm sol göğsüme göre dha büyük dr gittim usg çektirdm temz çıktı hormn tahlillerim temz çıktı ne yapmm lazım Genellikle bir meme diğerinden büyük olur ![]() ![]() ----- Soru: merhaba doktor hanım benım sorum kilo aldırmayan en saglıklı korunma yöntemı hangisidir rahım içi alet takımı hariç yardımcı olursanız sewnirim Prezervatif ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Polikistik Over Hastalığı İle İlgili Soru Ve CevaplarMerhaba ben 27 yaşında tip 1 diyabet hastasıyım adet düzensizliği için doktora gittim polikistikover olduğunu söyledi ve diane 35 verdi bu da şeker seviyem de yükseltme yaptı ayrıca kilo almaktan da korkuyorum ne yapmalıyım bunumu kullanmalıyım yoksa yasmine mi kullansam daha iyi olur yardımcı olurnusunuz şimdiden teşekkür ederim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Polikistik Over Hastalığı İle İlgili Soru Ve CevaplarMerhaba;ben 23 yaşındayım1 ay önce kist tedavisi gördüm ve geçti ayrıca polikistik over sendromum ve sivilcelerim olduğu için doktorum ***** adlı ilacı verdi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Polikistik Over Hastalığı İle İlgili Soru Ve Cevaplarniye kimse cevap vermiyor? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Polikistik Over Hastalığı İle İlgili Soru Ve Cevaplarilk önce geçmiş olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yalnız sizin yerinizde olsam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Polikistik Over Hastalığı İle İlgili Soru Ve CevaplarAyrıca reçete ile satılan ilaç ismi vermeyelim lütfen ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Polikistik Over Hastalığı İle İlgili Soru Ve CevaplarÇok teşekkür ederim sevimli tospik;)Yukarıda doktor hanım falan diye bahsetmişlerde doktor cevaplamıyormu bu soruları ben anlamadım sitede yeniyim de:S Sanırım en doğru karar senin dediğin gibi yapmak 1 kutu daha kullanıp doktoruma görünüp ondan sonra gitmeyi düşünüyorum kontrole ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Polikistik Over Hastalığı İle İlgili Soru Ve CevaplarSizi anlıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yeterki rabbim kaderinize çocuk yazmış olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kendinizi germeyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Polikistik Over Hastalığı İle İlgili Soru Ve CevaplarMerhaba bende yüzümde ve boynumda oluşan aşırı tüylenme nedeniyle bir dermatoloji doktoruna gittim doktorum çeşitli testler sonucunda her iki yumurtalığmda da minik minik kistler olduğunu ve bu tüylenmenin o yüzden olduğunu tespit etti diane 35 kullanıyorum ama bu gün hapı saatinde içmeyi unuttum şimdi kararsız kaldım içsem mi içmesem mi please help me ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Polikistik Over Hastalığı İle İlgili Soru Ve Cevaplarslm ben yumurtalık kisti var 2 sefeden beri oluyo geri geçiyor doktora gittim kokulucak kist degil dedi ilaç kullanıyorum şimdi bugün başladım bide eşimle çocuk istiyoruz acaba kisten hemen sonra hamile kalırmıyım cvp yazarsanız sevinirim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Polikistik Over Hastalığı İle İlgili Soru Ve Cevaplarmerhaba ben 20 yasındayım düzensiz adet görüyorum polikist over baslangıcı olusmus 5 ay adet görmedim yasmin kullandım faydasını göremedim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Polikistik Over Hastalığı İle İlgili Soru Ve Cevaplarmerhaba ben 19 yasındayım ve evliyim eşim ve ben bebek istiyoruz ozun bi süredir klomon tedavi gördüm 2 aydırda göbeğimden doktorum ovitrelle die iğne vuruyo sağ overim 20 mm sol overim 16 mm sizce yumurtalıklarım bu kadr ken hamile kalabilirmiyim lütfen yardımcı olun |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Polikistik Over Hastalığı İle İlgili Soru Ve CevaplarGecmis olsn |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Polikistik Over Hastalığı İle İlgili Soru Ve Cevaplarslm ben de pco hastasıyım 4 yıllık evliyim bebek istiyoruz hiç korunmadım 3,5 senedir tedavi görüyorum ![]() ![]() 180 boyunda 89 kiloyum |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Polikistik Over Hastalığı İle İlgili Soru Ve CevaplarMerhaba bende polikistik over var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|