Uçaktan Çok Korkuyorum Ne Yapmalıyım |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Uçaktan Çok Korkuyorum Ne Yapmalıyım]10 kişiden biri uçaktan korkar Uçmaktan çok korkuyorum ama neden korktuğumu bilemiyorum İşin kötüsü bu duygum gittikçe çoğalıyor Bu yüzden yıllardır seyahate çıkmıyorum Ö K /Manisa Günümüzde yaklaşık her dört kişiden biri; uçmaktan korkmakta, 10 kişiden biri ise hiçbir şekilde uçağa binememektedir Uçak kabininde yaşanan korku; uçmaktan ve düşmekten değil, histeri krizi geçirip daha sonrasında utanmaktan kaynaklanır Hepsinin altında yatan ise 'kontrolünü kaybetme korkusudur ' HİÇ KIMILDAMAZLAR Bu yüzden pek çok insan; uçuş boyunca hiç kımıldamadan ve her türlü değişik sesi dinleyerek oturur Bu insanlar; böyle davranarak uçuşun sorunsuz geçmesine yardımcı olduklarına inanırlar Uçuş korkusunun belli başlı nedenleri ise şöyledir: Kaçıp kurtulmanın mümkün olmadığı yerde panik atak geçirme korkusu Kapalı yerde kalmaktan ya da yükseklikten korkmak Uçağın kaçırılmasından ya da terörizmden korkmak Uçak kazası olması halinde; sakat kalmak ya da ölmekten korkmak |
|
|
|