Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kaynaştırma, raporu

Kaynaştırma Raporu Nedir?

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kaynaştırma raporu nedir?

* İkinci sınıftaki oğlum için öğretmeni kaynaştırma raporu çıkarılmasını istedi Bu raporun içeriği nedir? ŞS/Van

Kaynaştırma, özel gereksinimi olan çocuğun normal eğitim ortamında eğitilmesidir Kaynaştırma raporu ise 'Rehberlik Araştırma Merkezleri'nin çocuğun problemli durumuna uygun olarak verdiği, normal eğitim alabileceğini gösteren bir belgedir Kaynaştırma raporu çocuğun TC Kimlik No'suna işlenir Dolayısıyla gelecekte askeri ve kamusal dairelerde önüne çıkabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Sekiz yaşında otistik oğlum derslerinde zorlanıyor Öğretmenimiz geçen gün oğlum için kaynaştırma raporu çıkarmamızı istedi Kaynaştırma raporu nedir? DM/Ankara

Kaynaştırma raporu; Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Rehberlik Araştırma Merkezleri'nin, IQ düzeyi 60-90 arasında olan, dikkat dağınıklığı ve özel öğrenme güçlüğü çeken atipik otizm tanılı öğrenciler için verdiği bir belgedir

BAŞARILI SAYILIRLAR
Bu belge; öğrencinin ilköğretim hayatı boyunca tüm sınıflardan geçmesini sağlar Yani sınavlarda başarısız olsa bile 'kaynaştırma öğrencisi' statüsünde değerlendirilerek, başarılı sayılır Öğretmenleri, kaynaştırma öğrencilerine yönelik farklı bir program uygular Bu programa bireyselleştirilmiş eğitim planı (BEP) denir ve kaynaştırma statüsündeki çocuğa sınıf içinde eğitim verilir

HER YIL TEST YAPILIR
Kaynaştırma raporu, çocuğun TC kimlik numarasına işlenir İleride devlet dairesi, askeri işlerde ve inceleme gerektiren durumlarda çocuğun önüne çıkabilir Ehliyet alma, özel işyeri açma gibi daha şahsi işlerde engel değildir Çocuk eğer hafif düzeyde sorun yaşıyorsa düzenli özel eğitim ile bu belge kaldırılabilir Rehberlik Araştırma Merkezi, bu çocuklara her yıl test yaparak gelişimini takip eder

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com