Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bakımı, beyni, diş, kalbi, korur

Diş Bakımı Kalbi Ve Beyni Korur Mu?

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Diş Bakımı Kalbi Ve Beyni Korur Mu?

Diş bakımı kalbi ve beyni korur

Dişleri sağlam insanların kalbinin de sağlıklı olduğunu duydum Bu doğru bir bilgi mi? Ben zaman zaman ağız bakımımı ihmal ettiğim için endişelendim NH/Kırşehir

Geçtiğimiz pazar günü yapılan Amerika Kalp Birliği toplantısında, diş sağlığı gündeme geldi Toplantıda, yaklaşık 100 bin kişiyi, yedi yıl boyunca takip eden bir çalışmanın sonuçları açıklandı Buna göre; yılda en az iki kez bir diş hekimi tarafından diş temizliği yaptıranlarda kalp krizi riski yaklaşık yüzde 25, inme riski ise yüzde 15 azalıyor Toplantıda açıklanan başka bir çalışmada da; diş kökü iltihaplarının, kalp yetmezliği ve kalp krizi riskini artırdığı gösterildi Yani, diş sağlığı ve kalp sağlığı arasında önemli bir bağlantı var Bu nedenle, düzenli olarak diş kontrollerinizi yaptırmalısınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com