Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çekiyorum, uykusuzluk

Neden Uykusuzluk Çekiyorum

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Neden uykusuzluk çekiyorum

43 yaşındayım Son aylarda uykusuzluk çekiyorum Stresli olmadığım halde deliksiz uykuyu unuttum Kendimi çok kötü hissediyorum Ne yapayım? NP/Konya

Uykusuzluğun çok nedeni var
Aşırı gürültü, yatağın rahatsız oluşu, yatak odasının aşırı sıcak ya da soğuk olması gibi çevresel nedenler uykusuzluğa yol açabilir Ayrıca meslek gereği gece nöbeti tutan kişilerde uyku saatlerinin bozulması sonucu uyku düzensizlikleri oluşabilir

AĞRI ETKİSİ
Kıtalar arası uzun süren seyahatler ise 'jet-lag sendromu' olarak tanımlanan bir diğer uykusuzluk nedenidir Sırt ve boyun ağrısı gibi ağrılar, kaşıntı, gece terlemeleri ve reflü de uykusuzluğa yol açan etkenlerdir ;

PSİKOLOJİK OLABİLİR
Saydığım faktörleri kendinizde gözden geçirmeniz gerekir Eğer uykusuzluk günlük yaşantınızı etkileyecek kadar sürekli hale geldiyse mutlaka bir hekime başvurmanız gerekir Stresli olmadığınızı söylediğiniz halde bu uykusuzluğunuzun ardında psikolojik etkenler de olabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

sağolasın
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com