Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
grip, kış, oluyorum, yapmalıyım, yaz

Yaz Kış Grip Oluyorum Ne Yapmalıyım

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yaz Kış Grip Oluyorum Ne Yapmalıyım

Yaz kış grip oluyorum ne yapmalıyım

25 yaşındayım, yaz kış demeden sık sık grip oluyorum Devamlı hasta olmaktan direncim düştü Hastalıktan korunmak için neler yapmalıyım? CT/Trabzon

Fazla C vitamini kum yapar
Özellikle kış mevsimi grip ve soğuk algınlığının salgın olduğu zamandır Öncelikle kalın ve kapalı giysiler giymeli, el, ayak diz ve boyun bölgelerini soğuktan olabildiğince korumalısınız

BALIK YAĞI KULLANIN
Açık, soğuk alanlarda veya kapalı, kalabalık ve kirli havalı ortamlarda uzun süre bulunmaktan kaçının Havalandırması bulunmayan ya da kötü olan otobüs ve tren seyahatlerinizi de erteleyin Klimaların virüs saçabildiğini ileri süren otoriteler haklı olmakla birlikte bu durum kesin olarak kanıtlanmamıştır Bununla beraber saatlerce klimalı ortamlarda bulunmayın Ayrıca C vitamini antikor yapımını artırarak enfeksiyonlara karşı direnci yükseltebilir Balık yağı ve A vitamini de bu konuda destek verebilir Yine B kompleks vitaminler de kullanılabilir Gripten korunmak amacıyla kesinlikle antibiyotik ya da grip ilaçları kullanılmamalı Bu arada C vitamininin vücutta 15 günden fazla kaldığı için karaciğerde oksalik aside çevrilerek halk arasında 'kum' diye bilinen oksaüriğe neden olabilir Bu nedenle C vitamini uzun süre alınmamalı Böbrek taşı olanlar da C vitamini kullanırken dikkatli ve ölçülü olmalıdırlar Günde 2 gram gibi yüksek dozlarda alındığında midede tahriş, ishal, bulantı kusma ve karın ağrısı yapabileceği unutulmamalıdır Koruyucu amaçla da olsa vitamin alırken bilinçli olmak ve mutlaka hekime danışmak gerekmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com