Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aşırı, çocuğum, çok, kilolu, tatlı, yapmalıyım, yiyor

Çocuğum Çok Tatlı Yiyor Ve Aşırı Kilolu Ne Yapmalıyım

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çocuğum çok tatlı yiyor ve aşırı kilolu ne yapmalıyım

Çocuğunuzun beslenmesini kontrol altına alın
38 yaşındayım Aşırı kiloluyum, tansiyonum ve şekerim var 10 yaşındaki oğlum da, çok tatlı yiyor ve aşırı kilolu Ne yapmam lazım? TK/Samsun

Gerek şeker, gerekse yüksek tansiyon hastalığı genetiktir Maalesef ki, damar sertliği özellikle kilolu insanlarda genç yaşlarda başlıyor Vietnam Savaşı'nda ölen Amerikan askerlerine yapılan otopsilerde, kalp damarlarında damar sertliğinin başladığı ve yaygın ritim plakları oluştuğu saptanmıştır

KİLOLU MU?
Bu durumda, 9-10 yaşlarında damar sertliğinin başladığını ileri süren bilim adamları haklı çıkmıştır O nedenle akrabalarında tansiyon, şeker, kalp hastalığı ve damar tıkanmaları olan kişilerin, çocuklarının da okul çağından itibaren beslenmelerine dikkat etmeleri gerekiyor Çünkü bu çocukların aşırı kilo almamaları ve dengeli beslenmeleri büyük önem taşıyor Genetik hastalıktan muzdarip olanların, altı ayda bir ya da yılda en az bir defa doktora görünmesi ve kan tahlillerinin yapılması sağlanmalıdır Bu çocukların tatlıdan ve yağlı yemeklerden kaçınmaları gerekmektedir Genç yaşta, hipertansiyon başta olmak üzere pek çok hastalığın hızla gelişmesine karşı önlem almak lazım

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Hemen önünüzdeki tatlıyı yememek kolay mı da konuşuyosunuz?

Bugün kim ben hiç tatlı yemiyorum dese yalandır

Aynı şekilde tuz da öyle

O zaman hiç tatlı yemeyelim tuzsuz yiyelimÇay kahve içmeyelim Yediğimizin içtiğimizin ne tadı kaldı?Ben tatlıyı şekeri çok seviyorumNaapiyim yiyorumBabaannem şeker anneannem tansiyon hastası

Zararlı olduğunu biliyorum yinede yiyorum ve ben severek yiyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Alıntı:

Ziyaretci Nickli Üyeden Alıntı

Aynı şekilde tuz da öyle
O zaman hiç tatlı yemeyelim tuzsuz yiyelimÇay kahve içmeyelim Yediğimizin içtiğimizin ne tadı kaldı?Ben tatlıyı şekeri çok seviyorumNaapiyim yiyorumBabaannem şeker anneannem tansiyon hastası

Afiyet bal şeker olsun :)

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Alıntı:

Aynı şekilde tuz da öyle

kimse hayatınızdan tamamen çıkartın demiyorki tatlıyı ve tuzu ama dozunda yemek var bide aşırıya kaçmak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com