Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çocuğum, çok, sinirli, yapmalıyım, öfkeli

Çocuğum Çok Sinirli Ve Öfkeli Ne Yapmalıyım

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çocuğum çok sinirli ve öfkeli ne yapmalıyım

Soru: Oğlum ilkokul üçüncü sınıfa gidiyor Çok sinirli ve öfkesini bir türlü kontrol edemiyor Ona nasıl yardımcı olabilirim? TG/Trabzon

Öfke, uygun şekilde gösterildiğinde doğal bir tepkidir Ancak öfke sonucu oluşan fiziksel tepkileri kontrol edebilmek önemlidir Bu tepkileri kontrol edemeyen çocuk; arkadaşlarıyla uyum sağlayamama, sorunlarla baş edememe gibi sorunlar yaşar Aşırı öfke kontrolü sorunu yaşayan çocukların mutlaka uzman desteği alması gerekir Bu arada ebeveynlerin şu kurallara da dikkat etmesi önemlidir:

Onu dövmeyin!

Öncelikle saldırganlığının nedenleri üzerinde durun Çocuğunuzun çok gergin ve sinirli olduğunu fark ettiğiniz durumlarda kesinlikle üzerine gitmeyin Saldırganlığını farklı şekillerde boşaltabileceği yollar bulmaya çalışın Örneğin; sportif faaliyetlere katılımını destekleyin, fiziksel aktivite isteyen işlerle yorulmasını sağlayın

Çocuğunuzu dayakla cezalandırmayın! Ona sık sık olumlu yönlerini vurgulayın

Siz de fevri çıkışlar, sert cümlelerle çocuğunuza kötü örnek olmaktan kaçının

Puan çizelgesi yapın İstediği bir ödüle karşı puan kotası koyun Her olumlu davranışı için puanlar verin Olumsuz davrandığında da bu puanlardan silmeyin Dikkatini olumlu davranışlara yöneltin

Sabah:ŞENAY YILMAZ

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Bu bir süreçtir ve en kısa zamanda geçecektir

* Soru: Çocuğum 25 yaşında ve çok soru soruyor Dönem dönem kızgınlık ve öfke nöbetleri geçiriyor Ne yapacağımı şaşırdım Bana yardım eder misiniz? GS/İzmir

Üç yaş sendromu da dediğimiz bu dönem, çocuk gelişiminde en önemli aşamalardan biridir Emeklemeyi bırakıp yürümeye, nesneleri kavramaya, idrarını tutmaya ve kendini ifade etmeye başlaması çocukta yalancı bir özgüvene neden olur Aslında halen ebeveyne aşırı bağlıdır ama istediklerini yaptırma konusunda aşırı tepkiseldir Egoisttir, ben merkezcidir Bu durumda yetişkinle çok kolay çatışmaya girer ve istenene karşı inatçılık gösterir Aslında amaç, bu oyunu kazanmaktır Yani çocuğunuz bunu, bilerek ve kasıtlı yapmamaktadır

Ortamdan uzaklaşın!
Çocuğunuz, oyun oynamak ya da dünyaya meydan okumak istiyor olabilir Bu durumda o ortamdan uzaklaşın ve siz de inatçı davranarak onun karşıt davranışlarını beslemeyin Ağladığında görmemezlikten gelin Hatta yapabiliyorsanız, dikkatini başka bir yöne çekmeye çalışın Bu dönem bir süreçtir ve geçecektir Ancak bu dönemde çevresindeki kişileri model aldığını unutmayın!

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

kızım dört yaşına yeni girdi ve çok cok sinirli ve çok inatçı kendi istediğinin olasını istiyor en yakın arkadaşıyla bile geçinemiyor kendi istediğim olsun istiyor hep babasıyla dahi tam geçinemiyor anında sinirlenip kavga etmeye başlıyor
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

çocuğum 5 yaşında ve durdurulamayan öfke,önüne geçilemeyen sinir ve kardeşini sıkıştırıp dövme eylimleride varbuarada kardeşiyle arasında 2 yaş var onunla sakin konuşmanında,dikkatini farklı alanlara yönlerdirmeninde bi sonucunu alamadım neyapacığımı nasıl mücadele edeceğimi bilmiyorumbirlikte geçirdiğimiz zamanlar artık kalitesizleşmeye başladıbaşedemiyorum gittikçe büyüyen öfkenin önünde çaresiz kaldım
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

cocugumuz cok sınırlı ve agresif biz cozumu doverek buluyoruz Çocuklar artık çok uslu olmaya basladı tüm annelere ve anne olucaklara oneriyorum, dövün!!!!
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

Kizim çok sinirli 5 yaşinda ne yapmaliyiz
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi

Bence cocuklar anne, babaları ve evdeki diğer bireyleri ornek alıyor siz ona şiddetle yaklaşırsanız oda etrafındakilere veya bir sekilde çevresindekilere yansıtır Cocuklarınıza guzel seyler yapınca onu ödüllendirin o zaman kızgın davranışlardan uzaklaşır Hala duzelmiyorsa kızgınlığı veya öfkesi o zaman cocuk psikoloji uzmanına başvurun o size gayet yardımcı olur
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com