![]() |
Sigarayı Bıraktırma Hattı Hakkında Soru |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sigarayı Bıraktırma Hattı Hakkında SoruSigarayı bıraktırma hattı hakkında soru Sağlık bakanlığı 171 sigarayı bırakma hattını arayan var mı? Gerçekten yardımcı olunuyor mu? Bu konuda bilgisi olanlar lütfen yazsın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sigarayı Bıraktırma Hattı Hakkında SoruBen aramadım hiç ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yaklaşık bir ay önce aktif olarak hizmete giren Sağlık Bakanlığının “171 Sigara Bırakma Hattı”nın önerilerini dinlemek ve nasıl çalıştığını haberleştirmek üzere telefonun başına geçtim ![]() ![]() ![]() ![]() Sigarayı bırakmak istediğimi söyledikten sonra görevli sırasıyla yaşımı, kaç yıldır sigara kullandığımı, gün içinde kaç adet sigara tükettiğimi sordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İrademle bırakmak istersem ![]() ![]() ![]() Hattaki görevliye sigarayı hekime başvurmadan bırakmak istersem ne yapacağımı sordum ![]() - Kendim bırakmak istersem bana nasıl yardımcı olursunuz? Görevli: Kendi kendime bırakmak istiyorum diyor musunuz? Cevabınız evet ise burada danışmanlık hizmeti veriyoruz ![]() ![]() ![]() - Ben hazırım Suyu yudum yudum için Bunun üzerine hattaki görevli “sigara içme isteğini ortadan kaldırmaya yönelik” şu önerileri sıraladı: - Şu andan itibaren etrafınızdaki sigara, küllük, çakmaktan uzaklaşın ![]() - Günü aktif geçirmeye çalışın ![]() ![]() ![]() - (Otururken bir şeyler yemek istersem sorum üzerine) Meyve gibi kalorisi az yiyecekler tüketin ![]() - Sigara içme isteği genelde 3-5 dakika sürer ![]() ![]() - Sakız çiğneyin ![]() - Meyve suyu için ![]() - Yemeklerden sonra dişinizi fırçalayın ![]() - Karanfil çiğneyin ![]() ![]() - Derin nefes alıp verme egzersizleri yapın ![]() Sizin için hekim şart Bu önerileri sıraladıktan sonra görevli, danışmanlık hizmetinin bu kadar olduğunu, söyledikleri işe yaramazsa, doktora gitmemi önerdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlk 3 haftaya dikkat! Yardımlarından dolayı teşekkür ettiğim görevli, görüşmemizi sonlandırmadan önce son önerilerini şöyle sıraladı: “İlk 2-3 hafta sigarayı bırakmada kırılma noktasıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İstanbulda başvuracağınız poliklinikler Hat görevlisi İstanbuldaki hastaneleri şöyle sıraladı: Avrupa Yakası: Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi ![]() Anadolu Yakası: Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Pendik Devlet Hastanesi, Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi ![]() İlaçlar ücretsiz olarak verilecek - 2010 Eylül ayında kurulan sigara bırakma hattına medyada gösterilen reklamlarla halkın ilgisi son bir ayda artış gösterdi ![]() ![]() ![]() - Hatta çalışan personel geçici görevlendirme ile hekim ve yardımcı sağlık personeli (sağlık memuru, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe v ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bakanlık, 300 bin kişiye sigara bırakma ilaçlarını bedava verecek ![]() ![]() Milliyet Gazetesi BURCU KARAKAŞ |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sigarayı Bıraktırma Hattı Hakkında Soruevet arkadaşım ben aradım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|