Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
20lik, ağrıyor, dişim, yapmalıyım

20'Lik Dişim Ağrıyor Ne Yapmalıyım?

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

20'lik dişim ağrıyor ne yapmalıyım?

20 yaş dişi ağrılarıyla nasıl mücadele edileceğine diş doktoru karar vermeli

24 yaşındayım Bugüne kadar hiç diş kontrolüne gitmedim Bugünlerde 20'lik dişim ağrıyor Ağrı kesicilerle bu sorunu çözemez miyim? İpek T/Bursa

Caddebostan Diş Kliniği'nden Pertev Kökdemir 20 yaş dişlerinin neden ağrı yaptığını ve bu ağrıyla mücadelenin başlıca yollarını anlattı:

ÇÜRÜK OLUR!
"20 yaş dişi ağız içinde gömük ya da yarı gömük olarak yer alabilir Bu gibi durumlar, ağrı ve şiddetli iltihaba sebep olabilir Ayrıca ağızda uygun pozisyonda yer alamayan 20 yaş dişleri de komşu dişlere basınç uygulayarak, o çenedeki diğer dişlerin de eğrilmesine ve pozisyonlarının değişmesine sebep olabilir Yarı gömük olduğu durumlarda ise, hemen öndeki dişle arasında çürük oluşumuna sebep olabilir Eğer bu durumlar tedavi edilmezse, çene kilitlenmesi ve çok şiddetli ağrıya varan durumlar ortaya çıkabilir 20 yaş dişi ağrı yaptıktan sonra mutlaka panoramik röntgen ve ağız içi muayene ile kontrol edilmelidir Uygun ilaçlar da kullanıldıktan sonra, eğer şartsa alınmalıdır Ancak diş normal pozisyonunda çıkıyor ve sadece bu çıkma aşamasında ağrılar oluşuyor da olabilir Böyle bir durumda, ağrı kesici ile bu süreç geçirilebilir Ancak bunun kararı iyi bir muayeneden sonra diş hekimi tarafından verilmelidir"

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

benimde 20 yaş dişlerimin çıkacağı yerler yaklaşık 3-4 senedir ağrıyor ama hala çıkamadı :D 24-25 gibi çıkarmış ama neden o zaman uzun seneler ağrıyor bu 20 likler
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Benim 18 yaşında çıkmışdı, ben ozamandan biliyordum sıradışı biri olduğumu
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

17 yaşındayım 20lik dişim çıkıyo önceleri hiç ağrımıyodu ama 2 gündür ağrımaya başladı dün dişçiye gittim ve doğru düzgün bakmadı dişin çekilmesi gerktiiğnii söyledi ama dişimde iltihp var iltihp kurutucu vermedi nasıl çekiliceğini bilmiyorum ve dişimin yarısı belirgin bi şekilde çıktı ama diğer yarısının üzerine et şişti ve aşırı ağrı yapıyo ne yapmayalım yeni başka bi dişçiye gitmeye düşünüyorum
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

Bence yeni dişciye gidiniz
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

Dişim arıyo neyapmalıyım yasemin
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi

Alıntı:

Ziyaretci Nickli Üyeden Alıntı

Dişim arıyo neyapmalıyım yasemin

Alttaki iki konuyu inceleyiniz belki faydası olurBaktınız olmuyor dişciye gidiniz

http://wwwezberimorg/dis-sagligi/1si-icin-oneri/

http://wwwezberimorg/dis-sagligi/1risi-tedavisi/

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com