Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sivrisinek, sokuyor

Sivrisinek Neden Beni Sokuyor?

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sivrisinek Neden Beni Sokuyor?

Sivrisinek neden beni sokuyor?

Ben 46 yaşında bir kadınım Her yaz sivrisineklerle boğuşuyorum Evde o kadar kişi varken, sivrisinekler sadece gelip beni sokuyor Bunun nedeni ne? HN/Kars

Sivrisinekler sokmak için bazı insanları daha çok tercih ediyor Her 10 kişiden biri bu şansızlığa uğruyor Bilim adamları bunun altında birçok sebebin yatabileceğini ancak bizim bazılarını daha yeni anlamaya başladığımızı söylüyor

DİŞİLER EMER
Sadece dişiler, insan kanı emiyor Amaçları da beslenmek değil; sağlıklı yumurtalar üretebilmek için gerekli maddeleri sağlamak İnsanların salgıladığı hangi koku ya da bileşiklerin sinekleri cezbettiğine dair hummalı çalışmalar sürerken 400 değişik görüş üzerine yoğunlaşılmış durumda Bilim adamları genetik uygunluğun sinek saldırılarına yüzde 85 oranında neden olduğunu söylüyor Bunun yanında vücut kimyasının ürettiği ve cilde saldığı bazı maddeler sivrisineklerin dikkatini çekiyor Sinekler kimi sokacaklarına, konmadan önce karar veriyor İnsanların solunum sırasında ürettikleri karbondioksit onlara yol gösteriyor Dolayısıyla daha fazla karbondioksit üreten insanlar kolay hedef oluyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com